Zultse ontbeert efficientie

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Zultse ontbeert efficientie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het hoefde niet gezegd hoe belangrijk deze match voor beide ploegen was. De winnaar kon met een (tijdelijk toch) geruster gemoed de competitie vervolgen. De competitieloze voorbije 3 weken heeft de dames van Zultse Alleszins geen deugd gedaan want de gekwetstenboeg werd nog uitgebreid: Mandy Roels (operatie amandelen), Femke De Bruyne (knie), Femke Segers (knie), Sofie De Puydt (knie) en Evi Wallez (spierscheur) tekenden afwezig.
Vanaf de aanvang kon je reeds zien dat Beerse wat gretiger was. Toch konden we een uitbraak op rechts noteren van Fien Decabooter noteren, maar ze kon de gevolgde Debbie Vandemaele niet bereiken. Hier zat meer in! Op het kwartier kwam Zultse goed weg, toen Tinne Vanhuele de lat trof. Halfweg deze eerste helft kreeg Debbie Vandemaele de bal aangespeeld. Een trap in één keer over de ver uitgekomen doelvrouw behoorde tot een mogelijkheid, maar zij verkoos alleen op doel af te stevenen en te besluiten in het zijnet. Even later werd slordig balverlies afgestraft met een doelpunt van Tine Vanhuele: 0 - 1
Daarna probeerde Joke Verlinde de bakens te verzetten met een mooi afstandsschot dat net over de kruising ging. 3 minuten was het dan toch raak voor Zultse: Ellen Volckaert bediende Davina Callens de bal met een vrije trap, zij legde af bij Debbie Vandemaele, die van buiten de grote rechthoek, over Veerle Willekens, de bal in doel deponeerde. 1 - 1 Een mooi doelpunt en goed voor de moreel. Toch was het Beerse dat meer en meer kwam dreigen. 5 minuten voor de rust werd de verdediging van Zultse uit verband gespeeld en Tinne Vandenberghe tekende voor de 1 - 2.
Zultse begon wat meer druk uit te oefenen. Annelies Demeijer kon enigszins voor gevaar zorgen door een lukrake lobbal op de bovenkant van de lat te laten stuiten. Dicht bij het kwartier, een enig mooie aanval van Zultse: Martine De Witte kon Fien Decabooter bereiken, die de bal van op de rechterhoek voorzet, over de doelvrouw, tot bij de 2° paal... Debbie Vandemaele kan echter niet inleggen.
Even later, na de zoveelste hoekschop genomen door Joke Verlinde, kopte Jill Stevens in de handen van Veerle Willekens. Kort hierna gebeurde het onvoorstelbare. Evelyne Libbrecht kon een terugspeelbal onvoldoende wegwerken en Tinne Vandenberghe kon ervan profiteren om de 1 - 3 op het bord te brengen. Dit deed Zultse de nek om en de kopjes gingen naar beneden.
Even was er nog hoop toen Debbie Vandemaele, 15 minuten voor het einde, een strafschop mocht nemen na een fout op Annelies Demeijer. Haar schot ging echter te zwak naar de linkerhoek zodanig dat de Beerse doelvrouw kon redding brengen. Meer zat er niet meer in voor Zultse. De tegenstoten van Beerse bleven gevaarlijk en zo kon Tine Vandenberghe, op pass van Tine Vanheule, haar derde doelpunt van de namiddag optekenen. 1 - 4
commentaarDe zoveelste "wedstrijd van de waarheid" werd door Zultse verloren. Is het de druk dat ze niet aankunnen? In elk geval kregen we van Beerse een lesje in efficiëntie. Typerend hiervoor: wij kregen 8 hoekschoppen, Beerse geen enkele. Maar wat koop je er mee! Het is nu aan de meisjes van Zulte om deze benarde situatie, in blok en met de nodige verbetenheid, recht te zetten in de eerst volgende 5 wedstrijden. We weten dat ze beter kunnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties