Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stamford Bridge
Blues winnen van de Magpies
Dirk Pieters

De leider in de Premier League kreeg vandaag het bezoek van Newcastle. Voor Chelsea de gelegenheid om verder uit te lopen op Wigan Athletic, dat verloor van Arsenal. De Magpies wonnen vorige week nog hun wedstrijd en stonden op een 10de plaats met 18 punten. Chelsea dat al twee wedstrijden niet meer kon winnen, wou vandaag duidelijk de drie punten.

In de eerste helft was er niet veel te beleven. Beide ploegen kregen enkele kansjes maar pogingen van N’Zogbia en Carvalho gingen naast in die eerste twintig minuten. Naar het einde van de eerste helft begon Chelsea op te zetten. Lampard schoot naast en Asier Del Horno kopte, op voorzet van Damien Duff, naast. Beide ploegen mochten gaan rusten met een scoreloos gelijkspel.

De tweede helft begon veel beter. Al na één minuut was het raak. Joe Cole trapte de bal hard voorbij doelman Shay Given. (foto) Amper vier minuten later mochten de Blues opnieuw juichen. Ditmaal was Hernan Crespo de doelpuntenmaker van dienst. Chelsea op amper vijf minuten op 2-0. Newcastle probeerde nog wel iets terug te doen maar schoten van Charles N'Zogbia en Ameobi werden makkelijk gestopt door Chelsea-doelman Cech. In de allerlaatste minuut werd het nog erger voor de bezoekers. Het schot van Damien Duff week af en verdween in doel. De 3-0 eindstand stond op het bord.

Newcastle kon weinig beginnen tegen dit sterk Chelsea. Het was duidelijk te zien dat de Magpies hun twee spitsen, Owen en Shearer, niet degelijk konden vervangen. Chelsea blijft door deze overwinning alleen leider.