Speeldag: Speeldag 13
Stadion: The Hawthorns
West Brom te sterk voor Everton
Dirk Pieters

West Brom zorgde zaterdag misschien wel voor de verrassendste uitslag van de speeldag. De thuisploeg won met duidelijke 4-0 cijfers van het beter geplaatste Everton.

Marcus Bent kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot leverde geen doelpunt op. Ook Everton kreeg enkele kansjes, maar doelman Tomasz Kuszczak was bij de pinken. De betere kansen waren toch voor West Brom.  Nathan Ellington kreeg nog een mooie kopkans, maar Nigel Martyn was alert. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en bleef aangenaam om volgen. Vlak voor rust ging Nathan Ellington neer in het strafschopgebied en zette zelf de penalty om. West Brom mocht gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Ook na rust speelde West Brom goed. Amper vijf minuten ver en Neil Clement kopte de 2-0 op het bord. Dit kon West Brom niet meer uit handen geven. De bezoekers probeerden wel maar Kevin Kilbane kon de aansluitingstreffer niet maken. Aan de overkant ging het veel, vlotter. Nathan Ellington scoorde zijn tweede van de avond en zorgde voor blijde gezichten op de thuistribunes. De thuisploeg 3-0 voor tegen Everton. De bezoekers speelden niet slecht, maar scoren lukte niet. In de slotfase werd het zelfs nog 4-0.  Robert Earnshaw trapte de vierde goal tegen de netten.

West Brom doet een goede zaak in het klassement door te winnen van Everton. De ploeg stond op de achttiende plaats en wil weg uit die degradatiezone. [AN]