Boca-UNAM is finale Copa Sudamericana

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Boca-UNAM is finale Copa Sudamericana
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Argentijnse Boca Juniors en het Mexicaanse UNAM Pumas hebben zich geplaatst voor de finale van de Copa Sudamericana, de op één na belangrijkste internationale clubcompetitie in Latijns-Amerika.

Boca Juniors, de huidige nummer twee in de Argentijnse competitie, dwong de kwalificatie af door het Chileense Universidad Catolica uit te schakelen. In Chili won de ploeg van coach Alfio Basile met 0-1 dankzij een kopbal van Rolando Schiavi. Het eerste duel in Buenos Aires was op een 2-2-gelijkspel geëindigd.

UNAM Pumas ging verder ten koste van een andere Argentijnse club, Velez Sarsfield. De Mexicanen zetten Velez met 4-0 opzij, nadat de heenwedstrijd in Argentinië op een scoreloos gelijkspel was geëindigd. Bruno Marioni was de grote man bij de Mexicanen. Met een hattrick zorgde de Argentijnse aanvaller van de Mexicanen voor de verdiende kwalificatie.

De finaleplaats is voor UNAM Pumas een opsteker nadat het in de eigen Mexicaanse competitie er niet in geslaagd was een plaatsje af te dwingen in de play-offs voor de landstitel. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties