Club Brugge doet goede zaak

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge doet goede zaak
Foto: © SC

Club Brugge deed zaterdagavond een uitstekende zaak in de Jupiler League. De landskampioen won thuis met 2-0 van Germinal Beerschot dankzij twee doelpunten van Bosko Balaban. De bezoekers deden goed mee, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven.

De Club-supporters mochten dubbel juichen, want op hetzelfde moment liet Standard thuis punten liggen tegen Roeselare. Het werd 0-0. Philippe Léonard kreeg rood, Beda had net hetzelfde kunnen overkomen, maar hij ontsnapte. Roeselare profiteerde van de man-meer-situatie en was de betere ploeg in de tweede helft, maar het kon geen van de talrijke kansen afwerken.

Westerlo - Zulte Waregem, misschien wel de meest interessante wedstrijd van de speeldag, was een aangename partij. Westerlo zal het minst gelukkig zijn met de 2-2 einduitslag, want de thuisploeg gaf een dubbele voorsprong uit handen. Jaja Coelho bracht Westel op zijn eentje 2-0 voor, Stijn Meert en Stefan Leleu scoorden tegen.

Ook Sint-Truiden - Moeskroen was een aangename partij. In totaal vielen er maar liefst negen goals. Moeskroen trok met zes treffers aan het langste eind. STVV scoorde via Stolica, Hajnal en een owngoal van Vangijseghem; Moeskroen deed hetzelfde via Tailson, Noukeu, Oussalah en drie keer Custovic.

Lierse kon ondertussen opnieuw niet winnen. De Pallieters kwamen wel al gauw op voorsprong via Tohoua, maar Brussels kwam langszij via Espartero. Kargbo kreeg nog rood, maar daar kon Lierse niet van profiteren.

Lokeren ten slotte won met 2-1 van Cercle Brugge. De Waaslanders kwamen 2-0 voor via Kristinsson en Camara, Cercle scoorde tegen dankzij Dekelver.

La Louvière won eerder op de dag al met 0-2 bij Charleroi.

Uitgebreide verslagen volgen later.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties