FC WS Woluwe - K. Vlimmeren Sp. 1-1

Guillaume Belaey
FC WS Woluwe - K. Vlimmeren Sp.   1-1

Wedstrijd waarin de 2 laatste kampioenen uit 2de Nationale - editie '03-'04 en '04-'05 - het tegen elkaar opnamen.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Al vrij vlug mikte Annelies Cornelissens een vrijschop van Nathalie Stessens aan de 2de paal over doel. Wat later werd na een mooie combinatie Stephanie Cooymans op rechts afgezonderd, op haar voorzet kwam Elke Somers maar net te kort om aan de tweede paal binnen te tikken. Nadat een hoekschop nog over gekopt werd kon Vlimmeren toch op voorsprong klimmen. Cooymans met een persoonlijk actie over rechts nu, de bal weer richting 2de paal. Nu was Ellen Van Den Vonder er wel bij en kon de 0-1 binnentikken.
We waren toen een 20tal minuten ver ... Woluwe kon hier weinig tegenover zetten en de wedstrijd leek nooit een echte wedstrijd te worden. Zo dachten de Vlimmerense speelsters er blijkbaar ook over, want ze leken genoegen te nemen met dat ene doelpunt. De goede combinaties vielen plots weg en men liet Woluwe in de wedstrijd komen. Het resultaat, een afvallende bal na corner werd over geschoten en een poging van rechts dat in het zijnet belandde. Met veel middenveldspel was het voetbal niet echt hoogstaand, Woluwe probeerde nog een enkel maal op snelheid over rechts en Vlimmeren haalde nog één keer uit. Het afstandschot werd echter gemakkelijk gepakt door Willeke Willems. Ruststand 0 – 1.

Vlimmeren kwam toch beter uit de kleedkamer. Het nam onmiddellijk terug veldoverwicht en het was Willeke Willems dat Woluwe overeind hield. Eerste was er een poging van Evelien Stoffels die van dichtbij mocht aanleggen. Willems stond paraat. Rond de 10de minuut hield ze thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. Stephanie mocht uit één kans driemaal proberen. De twee eerste pogingen werden met ongelofelijke reflexen gepareerd. Bij de derde poging mikte Steph over de kruising. Toen herhaalde de eerste helft zich, het Vlimmerse middenveld werd bij momenten gewoon slordig en de duelkracht was echt pover. Het tegendoelpunt (20') was daar illustratief voor.

De thuisploeg die alle moeite deed om een verloren bal binnen te houden terwijl de bezoekers stonden toe te kijken. De gerecupereerde bal werd dan over 2 stations centraal doorheen de Vlimmerense ploeg gespeeld. Van Troy kon niet verhinderen dat ze werd uitgespeeld in de één tegen één situatie. Het verdiend tegendoelpunt was een feit. Wie dacht dat de bezoekers de situatie zouden rechtzetten kwam bedrogen uit. De thuisploeg plaatste nog enkele schoten niet zo ver naast, de bezoekers plaatsten hier weinig tegenover, enkel Cooymans kon in laatste instantie nog verhinderd worden af te drukken toen ze oog in oog kwam met Willems. Eindstand : 1 - 1

Woluwe verdiende zeker het gelijkspel tegen een Vlimmeren met 2 gezichten, in iedere helft werd een sterk begin uit handen gegeven waarbij het centrale middenveld soms onbestaande was.