KFC Lentezon Beerse - Stand. Luik 1-3

KFC Lentezon Beerse - Stand. Luik   1-3

Wedstrijd beslist in blessuretijd.

Eerste helft :  De traditionele studieronde duurde maar kort. 6e minuut en Aline Zeler rondde een mooi opgezette aanval van de “rouches” koel af. Wie voor een  monsterscore vreesde bij de thuisaanhang kwam echter bedrogen uit. Licht veldoverwicht voor de bezoekers dat wel, maar veel gevaar bracht dit niet op. Tinne Vandenberghe  onderschepte een bal in de Standard-defensie. Haar schot ging slechts centimeters naast. Tien minuten voor rusten dan een hoekschop voor de Luikenaars. Aline Zeler mocht gewoon ongedekt haar tweede doelpunt van de dag binnenkoppen van een daar slecht uitziende Lentezon-verdediging. Dit was blijkbaar wel het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken. Werd eerst een loepzuiver doelpunt van Tinne Vandenberghe onbegrijpelijk afgevlagd voor buitenspel, dan was de lob van Tinne Vanhuele een minuutje later wel goed voor een verdiend thuisdoelpunt.

Tweede helft: Meer en meer begon de thuisploeg te geloven in puntenwinst. Weinig kansen in de tweede periode, maar die waren wel allemaal voor de Steenbaksters. Annick Caers kwam nog het dichtst bij de verdiende gelijkmaker. Die kwam er echter maar niet en dus een “alles op alles“  van de thuisploeg in de slotfase. Die bracht Nele Saelen in blessuretijd alsnog in een uitgelezen scoringspositie, ze kwam echter enkele centimeters te kort en in de daaropvolgende perfect uitgevoerde tegenaanval van de bezoekers kon Aline Zeler haar derde doelpunt van de dag aantekenen.

Een te zwaar verdict voor de thuisploeg die veel weerbaarheid toonde aan de thuissupporters en na een degelijke tweede helft ei zo na nog van een 0-2 achterstand terugkwam tegen een op papier veel sterkere tegenstander.