Lokeren houdt voeling met de subtop

Thomas Dubois

Zaterdagavond won Lokeren van Cercle Brugge met 2-1. Lokeren liep na de rust uit tot 2-0. Dieter Dekelver kon voor Cercle de aansluitingstreffer scoren en zo de spanning terug in de wedstrijd brengen. Cercle slaagde er echter niet meer in om te scoren en verliest zo voor de derde keer op rij. Lokeren volgt nu in het spoor van de subtop, terwijl Cercle zich voorlopig moet tevreden stellen met een plaatsje in de grijze middenmoot.

Cercle begon aan de wedstrijd zonder de geschorste De Wulf, Pivaljevic en Pinas. Bij Lokeren kwam Drulic terug uit schorsing. In een flauwe eerste helft kwam de thuisploeg het best uit de verf. Vooral Jukic liet zich enkele keren gevat gelden. Vandendriessche speelde echter sterk en hield zijn netten in de eerste helft schoon. Zo gingen beide ploegen met de nul op het scorebord de rust in.

Na de rust moesten de thuissupporters niet lang wachten om te juichen. Cercle-geklungel zorgde ervoor dat Kristinsson de score al vlug kon openen via een halve omhaal. Een koude douche voor Cercle Brugge, dat zo de verdedigende stelling moest opzij zetten. Even voor het uur werd het nog 2-0 via een persoonlijke actie van Camara, die de bal maar onder doelman Vandendriessche te schuiven had. Wedstrijd gespeeld denk je dan. Dat was alvast zonder Dieter Dekelver gerekend, die halverwege de tweede helft de 2-1 lukte. Dit inspireerde Cercle niet en verder dan een kans voor Vandenbussche kwam het niet. [AN]