Copa Sudamericana: Boca heeft beste kaarten

Mathias Dumarey

Het Argentijnse Boca Juniors heeft na de heenwedstrijd van de finale de beste kaarten om de Copa Sudamericana in de wacht te slepen. In Mexico speelde Boca 1-1 gelijk tegen UNAM Pumas.

In Mexico-stad hadden de Argentijnen het beste van het spel. Rodrigo Palacio bracht de bezoekers voor de rust dan ook ruim verdiend op voorsprong. Enkele minuten later verzuimde Martin Palermo de score verder uit te diepen. UNAM Pumas bleef door deze misser in de wedstrijd en kwam na de rust iets beter voor de dag. Joaquin Botero scoorde nog altijd tegen de verhouding in de gelijkmaker. Desondanks blijft 1-1 toch een uitstekende uitgangspositie voor Boca Juniors.

De Copa Sudamericana is de Latijns-Amerikaanse tegenhanger van de Uefa-cup. Het verving in 2002 de Copa Mercosur en de Copa Merconorte, voorheen tot 1999 de Copa Comnebol. Sindsdien doen er ook clubs uit Mexico en de Verenigde Staten mee. [AN]