'Anthuenis is de beste trainer'

Philippe Crols
| 0 reacties
'Anthuenis is de beste trainer'
Foto: © SC

Met alle heisa en media-aandacht rondom de nieuwe bondscoach, René Vandereycken, zouden we bijna vergeten dat ook Aimé Anthuenis werd voorgesteld bij zijn nieuwe club Lokeren. Ook dat gebeurde vrijdag. 

Aimé Anthuenis, de ex-bondscoach, zette zijn handtekening onder een contract dat, als alles goed gaat, tot juni 2007 zal lopen. Anthuenis, die eerder al eens aan de slag was bij Lokeren, volgt in het Waasland Slavoljub Muslin op. Die vertrok na een half seizoen naar Lokomotiv Moskou waar hij veel meer kon gaan verdienen. Was Lokeren eigenlijk de enige club die interesse had in Anthuenis? 'Er waren heel wat clubs die me wilden hebben. Ook enkele buitenlandse clubs toonden interesse. Toen Lokeren me echter belde is het zeer snel gegaan', aldus de nieuwe Lokerse coach. Naar eigen zeggen zal Anthuenis niet al te veel veranderen binnen de club. 

Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht was ook in de wolken over de aanstelling van de nieuwe trainer. 'Met Anthuenis hebben we meteen de beste trainer van België', wist hij te melden. Lambrecht was al zeer trots dat hij 'wereldtrainer' Muslin naar Daknam wist te halen en dat is nu met Anthuenis dus niet anders. 

Anthuenis zelf vindt dat Lokeren wel wat ambitie mag hebben. Hij hoopt op een spetterende tweede ronde. Het Lokerse elftal heeft volgens hem daar immers zeker de mogelijkheden voor. Wat vond de ex-bondscoach trouwens van de aanstelling van René Vandereycken als bondscoach? 'Hij is de best mogelijke oplossing voor de bond. Hij voldoet aan het profiel van de nieuwe bondscoach en ik denk dat hij het goed zal doen.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties