Analyse Winteranalyse Antwerp

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse Antwerp
Foto: © SC

Winteranalyse - R Antwerp FC

Voor sommigen was Antwerp aan het begin van de competitie al een titelkandidaat, voor anderen was het duidelijk dat dit een overgangsjaar ging worden, maar ook het tweede seizoen lijkt voor Antwerp niet het seizoen te worden waarin men de promotie gaat kunnen afdwingen. De ‘Great Old’ gaat de winterstop in met een teleurstellende elfde plaats.
 
Voor het begin van het seizoen waren er heel wat veranderingen te merken op de Bosuil, en dat was duidelijk te zien tijdens de competitie. Een tiental spelers mochten vertrekken en een deel van de nieuwkomers speelde onder z'n niveau en vond niet z'n draai in het tweedeklassevoetbal. Het is voor Antwerp nog steeds de bedoeling om een eindrondeticket te bemachtigen, en dat zit er nog steeds in. De club staat in de tweede periodestand op de tweede plaats achter Hamme. Bij Antwerp kunnen ze zich volledig concentreren op de competitie, want in de Beker van België liep het al snel mis, na een knullige nederlaag tegen Woluwe.
 
De ploeg van Regi Van Acker begon veelbelovend aan de competitie met een vijf op negen tegen Bergen, Oostende en Geel, maar dan kwam de kentering en sputterde de motor van de roodwitten. Op verplaatsing kon Antwerp amper punten sprokkelen en zakte het steeds verder weg in het klassement. Gelukkig konden de Antwerpsupporters thuis nog enkele overwinningen zien tegen Oostende, Tubeke, OH Leuven en de 5-0 overwinning tegen KVSK United. Antwerp is nog teveel afhankelijk van Fangzhuo Dong, de Chinees is dit seizoen al goed voor negen doelpunten, maar speelt nog te wisselvallig om een echte topschutter te worden. Misschien gaat daar verandering komen met de komst van Andy Welsh. De 42-jarige Welsh werd door Manchester speciaal bij Blackpool weggehaald om zich bezig te houden met de spelers die bij Antwerp werden geplaatst.
 
Over de terugronde zal er waarschijnlijk heel wat meer te vertellen zijn. De ‘Great Old’ wil er alles aan doen om zo snel mogelijk terug naar eerste te gaan en met de komst van drie nieuwe Mancunians (Lee Martin, Richard Jones en Adam Eckersly) is er al iets meer hoop. De club staat meteen na Nieuwjaar voor een zeer belangrijke week met het drieluik Union, Waasland en Bergen. Als die wedstrijden winnend kunnen worden afgesloten, ziet het er voor rood-wit heel was rooskleuriger uit.  [AN]

    => Lees de voorbeschouwing van Antwerp
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties