Analyse Winteranalyse La Louvière

bernie de vuyst
| 0 reacties
Winteranalyse La Louvière
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Winteranalyse – La Louvière

La Louvière verloor tijdens en net na vorig seizoen een aantal bepalende spelers. De Wolven vervingen deze sterkhouders door onbekende buitenlanders en jonge talenten. Dan weet je dat het moeilijk wordt en dat de ploeg zeer efficiënt zal moeten spelen. Emilio Ferrera slaagde daar niet in en kreeg de bons. Gilbert Bodart toverde af en toe wel een konijn uit zijn hoed.
 
Voorzitter Filippo Gaone wil in de eerste plaats zijn ploeg financieel en sportief laten overleven in de Jupiler League. Momenteel staan de Henegouwers op een 16de plaats met 18 punten. Het zag er lang slechter uit, maar na het ontslag van Ferrera ging de ploeg onder Bodart beter draaien. De voormalige doelman zette een stevig organisatie op poten, gaf jongeren als Alexandre Potier een kans en pakte eveneens punten.
 
De exodus werd vorig seizoen bij La Louvière al tijdens de winterstop ingezet. Toen trokken goudhaantjes Manaseh Ishiaku en Michael Klukowski naar Club Brugge. Benoît Essou-Ekoto ging dan weer zijn geluk beproeven bij Standard. In de zomer volgde nog een grote leegloop met het vertrek van ondermeer Rode Duivel Silvio Proto (Anderlecht), trainer Albert Cartier (Brussels), Gunther Vanhandenhoven (Lokeren) en Wagneau Eloi (Roeselare). Nieuwbakken coach Ferrera kon een heel nieuw elftal beginnen te kneden met hoofdzakelijk onbekende nieuwkomers en beloften. De enige ervaren spelers die de rangen kwamen versterken, waren Nordin Jbari (Gent), Alexandre Teklak (Moeskroen) en in mindere mate Fritz Emeran (Brussels). Van de B-kern kwamen Julien Pinelli, Rony Baynon en Quantain Durieux over. Bij de Uefa’s van Standard plukten de Wolven Frédéric Bosak en Aleks Pasaoglu weg. De andere versterkingen waren Egutu Oliseh (Grenoble), Sergio Sanchez (Defensa y Justicia), Jaroslaw Mazurkiewicz (Polonia), Asmir Begovic (Portsmouth), Trésor Luntala (Wezet), Jules César Oulai (Anderlecht), Queiros Bezerra Tiago (Estrelina) en Aco Stojkov (Inter). In de loop van het seizoen tekende ook de transfervrije, Franse verdediger Martin Ekani. Na de winterstop is de Franse spits Alexandre Lecomte (Aalst) speelgerechtigd.
 
In doel deed de amper 21-jarige Michael Cordier zijn voorganger Silvio Proto vergeten, maar toch is de grote uitblinker van de heenronde Fadel Mohammed Brahami. De Algerijnse international beschikt over heel wat techniek, een uitmuntende traptechniek en dito vista. De 27-jarige middenvelder is een belangrijke schakel in het La Louviére-geheel.
 
Het seizoen begon slecht voor groen-wit met een 6-0 nederlaag in en tegen Anderlecht. Het was lang wachten op een eerste overwinning (22 oktober), meteen de eerste wedstrijd met Bodart aan het roer. Hij gooide Potier vrij verrassend in de spits en de kleine scoorde dadelijk de winning goal. Daarna gingen ook STVV, Beveren en Charleroi voor de bijl. Vlak voor de winterstop speelde La Lou nog knap thuis gelijk tegen Anderlecht.
 
Het is en blijft knokken voor La Louvière. Wel lijkt de club met Bodart de uitgelezen trainer gevonden te hebben die spelers door motivatie veel beter laat spelen en renderen. Achteraan volgen de ploegen maar op enkele punten van elkaar. De voorsprong op hekkensluiter Lierse bedraagt wel al 9 punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties