Geen openingsfeest WK

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Geen openingsfeest WK
Foto: © SC

Duitsland heeft als organisator van het wereldkampioenschap voetbal een eerste tegenvaller te verwerken gekregen. De gastheren wilden  het WK met een spetterend openingsfeest openen, maar voor het eerst zou dat apart gebeuren en niet vlak voor de openingswedstrijd. Maar dit plannetje gaat echter niet door.

Het was de bedoeling van de Duitsers om indruk te maken op de rest van de wereld met onder andere optredens van Peter Gabriel, The Black Eyed Peas, Cheb Chaled en ook voetbalgrootheden als Diego Maradona en Pelé zouden mogen opdraven. In een officiële verklaring heeft de FIFA, de wereldvoetbalbond, gezegd dat het feest veel te veel schade zou toebrengen aan het veld van het Olympisch Stadion in Berlijn.

Maar de Duitse krant Berliner Zeitung heeft echter een andere reden voor het afblazen van het openingsfeest. Het dagblad zegt dat de kaartverkoop serieus tegenviel en dat het budget van 25 miljoen euro zou overschreden worden. München heeft zich ondertussen wel al kandidaat gesteld voor een alternatieve opening, maar de vraag is of de FIFA zal ingaan op dat voorstel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties