'Bondsparket al maanden op de hoogte van omkoping'

Kristof Blomme
| 0 reacties
'Bondsparket al maanden op de hoogte van omkoping'
Foto: © SC

Humo pakt deze week uit met nieuwe onthullingen omtrent de omkoopzaak. Volgens het weekblad was het bondsparket al maanden geleden op de hoogte gebracht van de praktijken van de Chinees.

Roland Louf, die manager was van La Louvière, zou hen al in januari 2005 op de hoogte gebracht hebben. Pietro Allatta, manager van Silivio Proto, werd als spilfiguur genoemd in de hele zaak. Die Allatta zou Ariël Jacobs bedreigd hebben met een pistool om toch maar zijn zin te krijgen. Ye, die ondertussen terugkeerde naar China, zal waarschijnlijk onvindbaar blijven voor het gerecht.

Bondprocureur Verstringhe en Louf zelf ontkennen met klem. Volgens de procureur heeft hij onmiddellijk gereageerd toen hij te horen kreeg van de mogelijke omkoping. Dat was het geval in mei met betrekking tot de match tussen Waasland en Geel. 

Daarnaast komt ook Gilbert Bodart weer in opspraak. Eerder werd al gezegd dat hij gokte op wedstrijden van z'n eigen ploeg. Nu zou hij voor miljoenen vergokt hebben op de paardenrennen. De huidige trainer van La Louvière ontkent die aanteigingen opnieuw.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties