VCD E. Aalst - Oud-Heverlee Leuven 3 - 2

VCD E. Aalst - Oud-Heverlee Leuven  3 - 2

Voorbeschouwing
Na de pandoering van vorige week op Standard zagen we de komst van het vierde geplaatste Oud-Heverlee met enige schrik tegemoet en waren we vooral benieuwd hoe onze groep zou reageren op de gebeurtenissen van afgelopen week maar ..... soms worden dromen werkelijkheid !

Eerste helft
Na nog geen drie minuten kreeg Oud-Heverlee een eerste hoekschop en een volledig vrij gelaten Fanny Kimpe kopte meteen de 0-1 voorsprong op het scorebord. Een slechtere start konden we ons niet voorstellen maar onze ploeg reageerde op de gepaste manier met totaalinzet en er werd geknokt voor iedere morzel grond. In de 8' minuut waren we de eerste keer gevaarlijk maar Tania Vandenhouwe kwam gepast tussenbeide om de doorgebroken Marianne Moens af te stoppen.

Twee minuten later werd Annelies Van Den Steen buiten de rechthoek van de sokken gelopen en de daarop volgende vrije trap werd door Angelique De Wulf in de loop van Angelique Walravens gelegd die met een schicht onder de deklat de gelijkmaker liet optekenen. Na dit doelpunt duwden de bezoekers het gaspedaal wat dieper in maar klasbak Fanny Kimpe werd perfect opgevangen door onze afweergordel. In de 19' minuut werden we echter terug op achtervolgen aangewezen wanneer op een verre uittrap van Tania Vandenhouwe Fanny Kimpe kon doorbreken en de bal via het been van onze captain Stephanie Beerens in doel verlengen.

De bezoekers gingen nu op hun elan door en in de 35' minuut kropen we door het oog van de naald wanneer een vrije trap op bovenkant deklat belandde. Geen minuut daarna, op prachtpass van Angelique De Wulf, werd Nathalie Van Der Stappen op links afgezonderd maar haar volleyschot zoefde over doel van Oud-Heverlee. Dé kans op de 2-2 kregen we echter in de 44' minuut wanneer de steeds sterker wordende Angelique De Wulf met een doorsteekpasje Annelies Van Den Steen vrijspeelde voor de bezoekende goalie maar onze spits miste jammerlijk. Juist vóór rusten moest Hade Heyrman nog een bal van de doellijn vegen om ons te behoeden voor een 1-3 ruststand.

Tweede helft
Wie dacht dat ons jeugdig elftal fysiek zou onderuitgaan, kwam bedrogen uit want met nog meer inzet werd er nu gebikkeld voor elke bal. Het spel van Oud-Heverlee verliep door deze aanpak slordiger en slordiger naarmate de minuten verstreken. In onze defensie vertolkte Lore Van De Ghinste een uitblinkersrol en ook onze "reservekeepster" Lindsay Galmart kreeg meer en meer vertrouwen in haar tussenkomsten. Waar we alleen maar op hoopten, gebeurt in de 60' minuut : via uitbraak in het centrum kwam de bal bij Angelique De Wulf terecht en op het gepaste moment stuurde ons "goudhaantje" Marianne Moens in de diepte die met een prachtig stiftertje de bal voorbij Tania Vandenhouwe in het lege doel deponeerde.

Twee minuten later alweer een prachtaanval van onze meisjes : via tussenstations Elien De Jaeger en Angelique De Wulf kwam de bal bij Annelies terecht die in één tijd doorspeelde naar Marianne Moens die spijtig genoeg voor onterecht buitenspel afgevlagd werd. Oud-Heverlee ging nu duidelijk op zoek naar de winninggoal maar onze verdediging weerstondop een knappe manier de aanvallen van de bezoeksters. We kregen nu een thriller van een wedstrijd te zien en een kwartier vóór affluiten werd onze droom werkelijkheid : een onschuldige voorzet werd door een verdedigster van Oud-Heverlee met de bovenarm van richting veranderd en de scheidsrechter floot resoluut voor strafschop.

Angelique De Wulf
nam haar verantwoordelijkheid en liet de bezoekende keepster geen schijn van een kans. Meteen de onverhoopte 3-2 op het scorebord !  Het laatste kwartier van de wedstrijd was niet voor hartlijders met nog wisselende kansen aan beide zijden. Maar onze meisjes hielden stand en meteen zorgden ze voor dé stunt van deze speeldag.

Nabeschouwing
Rekening houdend met de gebeurtenissen van vorige week, een dikke proficiat aan ons elftal voor hun totaalinzet en wedstrijdmentaliteit. Uitblinkers noemen heeft geen zin want dan zouden we de rest van het elftal onrecht aandoen. Wie dacht dat den "Iendracht" een zinkend schip was, zou wel eens bedrogen kunnen uitkomen. Wie zaterdag aanwezig was, heeft duidelijk kunnen zien dat "Een(Ien)dracht macht maakt", en hopelijk kunnen we dit volgende week opnieuw tonen op het veld van Beerse.