Kameroen wint al zijn wedstrijden

Dirk Pieters

De Africa Cup zit er al op voor WK-gangers Togo en Angola. Beide ploegen konden zich niet plaatsen voor de volgende ronde. Togo had niet genoeg punten en Angola werd op doelsaldo voorbij gegaan door Congo.

Kameroen - DR Congo: 2 – 0

DR Congo verloor van Kameroen met 2-0, maar is toch geplaatst voor de volgende ronde van de Africa Cup. De thuisploeg kende weinig moeite met Congo, en won dankzij doelpunten van Gérémi Njitap en Samuel Eto'o. Beide doelpunten vielen al vroeg in de wedstrijd. Gelukkig voor Congo ging een bal van Wébo op de lat, anders zag het er heel wat slechter uit voor hen. Bij een derde treffer van Kameroen had Angola naar de volgende ronde gegaan, maar zover kwam het gelukkig niet voor hen. Bij de Congolezen moest Gladys Bokese vroegtijdig gaan douchen na een wilde trap op de schouder van Pierre Webó.

Angola - Togo: 3 – 2

Het duel tussen de twee uitgeschakelden mocht er best zijn. Maar liefst vijf doelpunten vielen er in deze wedstrijd. Angola kwam al snel op voorsprong via Flavio, maar al snel zorgde Mohamed Abdel Kader voor de gelijkmaker. Nog voor rust zorgde diezelfde Flavio voor de 2-1 ruststand.
In de tweede helft bleef de wedstrijd goed over en weer gaan en was het Togo dat toch kon gelijkmaken. Cherif Toure-Maman zorgde voor de 2-2. De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen tot dat Maurito de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht. 3-2 was dan ook de eindstand.

In de volgende ronde krijgen we al onmiddellijk een duel tussen twee sterke teams. Kameroen neemt het op tegen Ivoorkust. Ook DR Congo treft met thuisland Egypte geen simpele kandidaat. [AN]