Analyse Lentezon Beerse in opmars, Vlimmeren imponeert

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Lentezon Beerse in opmars, Vlimmeren imponeert
Foto: © SC

Op de 17de speeldag in hoogste klasse blijft Lentzon Beerse zijn opmars vanuit de onderste gelederen verder zetten. In het nieuwe jaar klom Lentezon van de 12de naar de 9de plaats na de winst tegen VCD. E. Aalst. Zoals verwacht bleven de toppers overeind op soms spekgladde velden. Ook de verrichting van Vlimmeren bij subtopper Stand. Luik was er eentje om in te lijsten wegens een oververdiende puntendeling. Markant ook de monsterzege met 16 doelpunten van KVK Tienen tegen het onmondige, zwakke Opex Girls Oostende. Overigens cijfers die niet thuishoren in ’s lands hoogste klasse. Opvallend ook de moeizame, nipte uitzege van subtopper Zuid-West Vlaanderen bij het bedreigde Excelsior Kaart.
 
Het was duidelijk dat Lentezon Beerse nauwelijks kon geïntimideerd worden door E. Aalst dat vorig week nog subtopper Oud-Heverlee Leuven een oplawaai verkocht. De thuisploeg ging van meet af aan resoluut zijn kans en dat overrrompelde blijkbaar de bezoekend ajuinen. Uiteindelijk kon Beerse nog met groot verschil zijn opmars dik in de verf zetten.
 
Leider R. Wezemaal was na amper vijf minuten voetballen met twee goals reeds zeker van een nieuwe driepunter. Nog voor rust kon de Wase thuisploeg de aansluiting bewerkstelligen via Lien Vets. Toen op het kwartier de landskampioenen een derde keer scoorden namen ze blijkbaar wat gas terug. Op het uur kreeg Sinaai een vierde treffer te slikken en faalden nadien Peggy Audenaert en Lieselot De Bruyn om een tweede doelpunt te scoren. In de slotfase maakte Wezemaal moeiteloos de klus af met een vijfde pot.
 
Ook in de derde zware opdracht op rij kon het bedreigde Dames Zultse VV geen punten bemachtigen. Anderlecht was meer dan een maatje te groot voor de Oost-Vlaamse vrouwen. Op een bevroren veld bleek de thuisploeg over de beste schaatsters te beschikken. Dat lieten in de eerste helft vooral Niki De Cock, Sarina Heirbaut (2) en Gertie Van Humbeeck bewonderen. In die eerste helft probeerde Zultse tevergeefs stand te houden hoewel dat blijkbaar weinig lukte.
 
Op het uur kon weliswaar Martine De Witte milderen maar eens de Anderlechtse motor weer warm liep zorgden Niki De Cock en topschutster Sarina Heirbaut, na een flipperkastsituatie, voor een persoonlijke derde doelpunt inclusief forfaitcijfers.
 
Bij Stand. Luik moest aanvankelijk K. Vlimmeren Sp. het overwicht laten aan de thuisploeg op een licht besneeuwde grasmat. Veel kansen leverde dat niet op al kwamen de Waalse vrouwen alsnog op voorsprong. Nadien profileerde Vlimmeren zich tot imponerende ploeg dat talloze kansen creëerde maar vooralsnog niet kon scoren. Dat lukte uiteindelijk via Evelien Stoffels. Een thuisploeg die trouwens goed weg kwam want net voor rust mocht de ref ongetwijfeld een strafschop hebben gefloten in Vlimmerense voordeel.
 
In de tweede helft opteerde Stand. Luik voor de tegenstoot want Vlimmeren bleef de pressie aanhouden. Trouwens in de laatste 5 minuten kregen de bezoeksters nog drie niet benutte kansen. Volgens Vlimmerense waarnemers een eindresultaat waar alvast meer heeft ingezeten.
 
Oud-Heverlee Leuven liet zich dit keer niet in de maling nemen zoals vorig week. Desalniettemin bleek WS Woluwe een taaie tegenstander die constant bleef aanklampen. In de eerste helft klom OHL via Ilse Goris op voorsprong. Minder dan 10 minuten later sloeg Woluwe terug en kwam via De Gerwier weer op gelijke hoogte.
 
Na de hervatting dreef OHL het tempo op en dat leidde tot de verdubbeling via Onzia, die trouwens de assist leverde voor de openingstreffer. Woluwe reageerde verwoed via Grichet en De Gerwier maar zou er niet inslagen een tweede keer langszij te kruipen.
 
In wat voor Exc. Kaart een moeilijke wedstrijd moest worden werd een spannende partij want Zuid West moest tot de limiet gaan om een driepunter mee te graaien. De bezoeksters scoorden de enig treffer in de eerste helft waarna Kaart dicht tegen de gelijkmaker liep. De bezoeksters hadden het geluk aan hun kant tegen een thuisploeg die zich in de degradatiestrijd nog altijd niet gewonnen wil geven.
 
KVK Tienen verpulverde rode lantaarn Opex Girls Oostende met een monsterscore van liefst 16 doelpunten. Een rekord sinds jaren in de geschiedenis van eerste klasse. Met 7 doelpunten profileerde Put zich tot de topscoorster van een wedstrijd die naam onwaardig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties