Van Wijk: "Verdiend punt"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Van Wijk: "Verdiend punt"
Foto: © SC

Dennis Van Wijk zag zijn Roeselare zondagavond knap gelijk spelen tegen grote broer Club Brugge. De trainer van de promovendus was dan ook erg tevreden met het resultaat.

"Natuurlijk hebben we ons systeem aangepast", aldus Van Wijk op clubbrugge.be. "De opdracht was om de Brugse flanken lam te leggen. Daarom speelden we voor het eerst met maar één diepe spits. De staat van het veld speelde wel in het voordeel van de ploeg die het meest moest verdedigen: wij dus. Wij konden de kat uit de boom kijken, terwijl zij voluit voor de aanval kozen."

"Weet je, in de toekomst moeten wij dergelijke wedstrijden kunnen winnen. Het gebrek aan ervaring moet dat ons ooit lukken. Soms acteerden mijn spelers iets te nerveus onder druk. En schopten ze de bal in het wilde weg. Nu goed, we zitten op schema: ik had graag gemiddeld nog één punt per match in de terugronde gehaald. We pakten dat punt vorige week totaal onverdiend tegen Beveren. Vandaag doen we dat opnieuw en ditmaal verdiend.”

Ten slotte wilde Van Wijk nog even zijn mening geven over de spannende titelstrijd. Net als Albert Cartier vorige week duidt de trainer van Roeselare tegenstander Club aan: "En wel om drie redenen: omdat ze ondanks hun mindere vorm er toch in slaagden voeling met de top te behouden. Omdat ze nog alle topploegen thuis ontvangen. En –niet onbelangrijk- er zit discipline in de groep en ze kunnen de rust bewaren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties