AZ en Roda JC naar halve finale

Philippe Crols
| 0 reacties
AZ en Roda JC naar halve finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Nederland is men ondertussen al toe aan de kwartfinales van de zogenaamde Gatorade Cup. AZ en Roda JC namen het dinsdag op tegen een tweedeklasser. Beide ploegen lieten zich evenwel niet verrassen. 

AZ - Maastricht  4-0

Maastricht is een middenmotor in de Nederlandse tweede klasse en mocht op papier dus geen probleem vormen voor de nummer twee uit de eerste klasse. Niet alleen op papier maar ook op het veld bleek Maastricht geen partij te zijn voor de eersteklasser. Landzaat wist na twintig minuten de score te openen. Vervolgens bedankte Meerdink zijn club. De spits verlengde eerder zijn contract en scoorde één keer net voor een één keer net na rust. Twintig minuten voor tijd legde invaller Koevermans de eindstand vast. Stein Huysegems speelde de hele wedstrijd. 

Helmond Sport - Roda JC  0-2

Roda JC moest op bezoek bij de nummer zes uit de Nederlandse tweede klasse. Ook hier was de eersteklasser dus de favoriet en ook in deze wedstrijd maakte die favoriet zijn rol waar. De Est Oper was de gevierde man bij de ploeg uit Kerkrade. Hij scoorde twee maal. De eerste keer deed hij dat na zeven minuten spelen in de eerste helft en zijn tweede kopte hij na vier minuten spelen in de tweede helft binnen. Roda JC dus vrij eenvoudig naar de halve finale van de Gatorade Cup. 

Groningen - PSV  woensdag 
Heerenveen - Ajax  donderdag
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties