Drie ploegen uit top-5 in actie

Kristof Blomme
| 0 reacties
Drie ploegen uit top-5 in actie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op vrijdagavond staan er twee partijen van de 27e speeldag op het programma. Standard en Racing Genk spelen op Sclessin een topper. De Rouches kunnen Genk definitief uittellen. Zulte Waregem neemt het in eigen huis op tegen hekkensluiter Lierse.

Standard en Genk doen er beiden goed aan de topper te winnen. De Rouches hebben de punten hard nodig in het gevecht voor de titel. Genk moet dan weer winnen om voorin te blijven meestrijden. Standard staat tweede op één punt van Anderlecht. Club Brugge volgt dan weer op één punt van Standard. Genk telt een achterstand van zeven punten op de Luikenaars.

Bij de thuisploeg zit Rapaic een schorsingsdag uit. Daarnaast is De Camargo voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Voor de rest is iedereen fit.

Vermoedelijke opstelling: Runje; Sarr, Onyewu, Costa, Leonard; Dembele, Geraerts, Conceiçao, Kovalenko; Niculae, Tchité.

Genk kan niet rekenen op Bob Peeters, Bolat, Soetaers en Remacle. Soley is naar Gambia vertrokken voor een begrafenis. Claessens, Daerden en Matoukou treden met de reserven aan. 

Vermoedelijke opstelling: Moons; Cornelis, Verdonck, Mikulic, Vandooren; Wamfor, Haroun, Pocognoli, Defour, Engelaar; Vandenbergh.

Zulte Waregem en Lierse ontmoeten elkaar in het Regenboogstadion. De thuisploeg speelt een verrassend goed seizoen. Het zit de grote drie op de hielen. Bij Lierse draait het een stuk minder. De Pallieters spelen een goeie terugronde. Toch staat Lierse sinds vorige week weer laatste, met een achterstand van één punt op La Louvière. 

Bij de West-Vlamingen zijn Minne en Leleu nog steeds out. Van Nieuwenhuyze keert terug uit schorsing. 

Vermoedelijke opstelling: Merlier; Dupré, De Brul, Dindeleux, Veldeman; Verschuere, Van Nieuwenhuyze, Sergeant, Meert; Breleur, Salou.

Bij Lierse is de Braziliaan Nunes geschorst. Enkel Goris en Timmermans zijn geblesseerd. 

Vermoedelijke opstelling: Van der Straeten; Andic, Nnaji, Dreesen, Kacic; Vandenbroeck, Mujanovic, Imschoot, Wils, Yakovenko; Mrdja.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties