Gaone haalde geld uit clubkas

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gaone haalde geld uit clubkas
Foto: © SC

Volgens Het Laatste Nieuws gingen de ondervragingen van het La Louvière - bestuur gisteren in de eerste plaats over financiële fraude en niet zozeer over de getrukeerde wedstrijden. Onderzoeksrechter Verstreken wilde vooral weten waarom er zoveel geld bij La Louvière in het niets verdwenen is.

La Louvière genereerde vorig seizoen alles samen 4 miljoen euro aan inkomsten, maar draait toch nog steeds op een budget van 2 miljoen euro. Volgens Het Laatste Nieuws komt dat omdat voorzitter Filippo Gaone een deel van de clubkas voor persoonlijk gebruik aanwendde. Wellicht niet toevallig werd bij Gaone maar liefst 2 miljoen euro contant geld aangetroffen. "Waar dat geld vandaan komt, weet ik niet meer", zei de clubvoorzitter cynisch tijdens de huiszoeking.

Ook clubadvocaat Laurent Denis en manager Chris Benoit kregen hun deel van het geld. Benoit was trouwens het anonieme bestuurslid dat eerder deze week in Het Laatste Nieuws getuigde dat het bestuur van La Louvière op de hoogte was van omkoping binnen de club.

In een latere fase zal het gerecht ook de omkooppraktijken bij La Louvière onderzoeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties