"Jeugd krijgt geen kans bij Standard"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Jeugd krijgt geen kans bij Standard"
Foto: © SC

Vrijdagavond speelt Genk de competitietopper van het weekend op het veld van Standard. Bij Genk drie ex-Standardtalenten in de kern: Logan Bailly, Sebastien Pocognoli en Jordan Remacle. Het trio speelde ooit bij de jeugd van Standard, maar trok later naar Racing Genk. Daar krijgen ze tegenwoordig regelmatig speelkansen. "Bij Standard hadden we geen kans gekregen", luidt het.

"Genk laat jongeren spelen", stelt Bailly duidelijk in Het Nieuwsblad. "Bij Standard gebeurt dat niet. Ze hebben een andere mentaliteit. Als een jonge speler in de ploeg komt en een foutje maakt, begint het publiek hem meteen uit te fluiten. Standard heeft hetzelfde probleem als Real Madrid. Die kochten ook topspelers maar hebben geen ploeg en pakken geen prijzen."

Pocognoli treedt hem daarin bij: "Welke jeugdspeler heb je nu bij Standard? Walasiak? Die is 23. Dat kan je geen jongere meer noemen. En hij speelt zelden."

"En het is niet dat er geen talent was", gaat Remacle verder. "Ik en Poky speelden samen met Legaer van Anderlecht, Mirallas van Lille en Paco Sanchez van Moeskroen. Standard zou ons nu goed kunnen gebruiken. Toch zie ik Standard graag kampioen spelen. Liever dan Club Brugge of Anderlecht. Maar natuurlijk spelen we liever zelf met Genk kampioen!" 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties