"Niet Standard, maar Genk is de derde topclub"

Thomas Dubois
| 0 reacties
"Niet Standard, maar Genk is de derde topclub"
Foto: © SC

Naar aanleiding van de levensbelangrijke topper van vanavond tegen Standard had Het Nieuwsblad een gespek met Genk-voorzitter Jos Vaessen. De Limburger is heel strijdvaardig en voelt zich nog niet uitgeteld voor het derde Europees ticket. Bij winst dan “komt die derde plaats terug heel dicht bij.” Maar Vaessen blijft wel realistisch. “Je kan geen zege eisen, je moet er rekening mee houden dat we nog steeds gehandicapt zijn.” Daarmee doelt de voorzitter op het feit dat Genk veel blessureleed heeft.
 
Vaessen wil met Racing Genk absoluut aansluiting vinden met de top en hierin is Europees voetbal van cruciaal belang. Genk zal het budget alvast proberen op te trekken om zo aansluiting te vinden met de top-twee. De top-twee want Vaessen rekent Racing Genk als de derde topclub van België. “Met alle respect, maar als je de rangschikking opmaakt van de voorbije jaren zijn wij de derde topclub in België. Niet Standard”, stelt Vaessen.
Het is in Genk ook gedaan met het kopen van tal van spelers die geen nut hebben. Vaessen is er dan ook tuk op dat hij met oog op volgend seizoen een toptransfer zal kunnen realiseren. “We willen één speler binnenhalen die er met kop en schouders bovenuit steekt. We zijn daarmee bezig in België en het buitenland. Maar buitenlanders halen we alleen nog als ze een echte meerwaarde bieden.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties