Speeldag: Speeldag 35
Stadion: White Hart Lane
Man Utd stelt Chelsea's feestje nog wat uit
Ruben Claesen

Manchester United heeft vanmiddag in een zeer aantrekkelijke wedstrijd een 1-2-zege geboekt op het veld van Tottenham. De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong via Rooney, die vlak voor rust de score kon verdubbelen. De eerredder van Jenas bracht de spanning enigszins terug in de wedstrijd, aan de tussenstand verandere echter niets meer. Zo zal Chelsea zijn titelviering nog een weekje moeten uitstellen.

De bezoekers wisten dat niets anders dan een overwinning volstond om het Chelsea nog een beetje moeilijk te maken. De Mancunians speelden ook volgens die wetenschap, en kwamen al na acht minuten op voorsprong. Wayne Rooney kon een voorzet van Christiano Ronaldo in doel glijden (foto). Het doelpunt was overigens helemaal niet het eerste wapenfeit uit de wedstrijd, want daarvoor al waren er goeie mogelijkheden voor Van Nistelrooy (Man Utd), Keane en Dawson (Spurs). Net als Man U wou Tottenham evenzeer de zege in de wacht slepen, want het moet Arsenal van de vierde plaats houden voor het bijbehorend CL-ticket. Het kreeg ook kansen, maar Defoe en Dawson verzuimden gelijk te maken. Ook Man Utd kreeg mogelijkheden, onder andere voor Christiano Ronaldo, maar zijn kopbal ging over. Tien minuten voor rust scoorde United een tweede keer. Lee blunderde, Wayne Rooney kon profiteren door van dichtbij binnen te tikken.

In de tweede helft waren er beduidend minder kansen, maar het tempo daalde allerminst. Tottenham drukte met mondjesmaat, maar na tien minuten spelen slaagden ze er toch in de aansluitingstreffer te scoren. Jermaine Jenas profiteerde van het gerommel na een hoekschop en maakte de aansluitingstreffer. Man U leek niet van slag, en probeerde het verdere verloop van het duel te controleren. Eén keer kwam het nog dicht bij een derde treffer, maar Ruud van Nistelrooy trof de paal. Bij 1-2 zou het blijven. [TH]