Deman: "Slechts drie wedstrijden vervalst"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Deman: "Slechts drie wedstrijden vervalst"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrick Deman heeft voor het eerst sinds zijn inverdenkingstelling in de gokaffaire een interview gegeven. In het VRT-programma Studio 1 deed hij zijn verhaal over de gokaffaire bij Lierse.

De afgelopen weken beweerde de pers dat er bij Lierse negen wedstrijden vervalst werden. Deman ontkent dat formeel: "De Chinees vroeg om negen wedstrijden te vervalsen, maar er was een groot verschil tussen zijn vraag om te verliezen en de matchen die daadwerkelijk gemanipuleerd werden. Uiteindelijk waren dat er maar drie. Voor de winterstop zei de Chinees dat hij de verloren winstpremies zou vergoeden, na de winterstop werd hij doortastender. Hij stak de spelers gewoon geld toe in een enveloppe."

Deman bevestigt ook dat hij en andere spelers bedreigd werden: "Na de match tegen Anderlecht werd het helemaal erg. Omdat hij besefte dat de spelers niet gedaan hadden wat hij gevraagd had, begon Ye met intimidaties. Bijvoorbeeld tegenover mijn zoontje. Hij kwam naar het spelershome en nam mijn zoontje vast. 'Toch mooi zo'n zoontje, het zou spijtig zijn als je zonder hem verder zou moeten.' Zo ver ging dat."

Deman ontloopt door zijn optreden als spijtoptant een schorsing van de Voetbalbond. Toch riskeert de ex-hulptrainer van Lierse nog steeds gestraft te worden door het gerecht. Donderdag maakt het parket bekend welke spelers en trainers in verdenking werden gesteld van corruptie. Deman is daar wellicht bij. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties