"Bondsvoorzitter gaat met premier praten over WK"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Bondsvoorzitter gaat met premier praten over WK"
Foto: © SC

België en Nederland smeden plannen om in 2018 het WK te organiseren. Dinsdagavond zaten de twee voetbalbonden al bijeen om de kandidatuur voor een organisatie te bespreken. De stuwende kracht achter het project is Alain Courtois, die ook al toernooidirecteur was van Euro 2000.

"Beide bonden zijn overeengekomen uit te zoeken wat mogelijk is", aldus Courtois in De Morgen. "Beide zullen hun contacten aanspreken zowel bij de overheid als bij privéondernemingen. Bondsvoorzitter Jan Peeters zal eerdaags een afspraak maken met premier Verhofstadt om hem ons project officieel te presenteren. Daarna spreken we ook de verschillende gewesten aan, alle partijvoorzitters. De beslissing valt in 2011. We moeten onze kandidatuur in december 2010 indienen. Morgen met andere woorden." 

"We moeten nu handelen. In 2018 mag Europa normaal gezien het WK organiseren. En dan zal het afhangen van de andere kandidaatlanden. Engeland is geïnteresseerd maar heeft al de Spelen in 2012. Duitsland heeft het WK nu, Frankrijk in 1998. Van de grote landen rest er enkel nog Spanje, maar dat wil eigenlijk de Spelen naar Madrid halen. Volgens Jeu Sprengers, voorzitter van de Nederlandse bond, is het nu of nooit. Het volgende Europese WK zal wellicht naar de vroegere oostbloklanden gaan." [TH]  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties