De Bilde en Kelly Pfaff volgen het WK voor televisie

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Bilde en Kelly Pfaff volgen het WK voor televisie
Foto: © SC

KanaalTwee zal komende zomer samen met VT4 bijna alle WK-wedstrijden live op het scherm brengen. Gisteren kon u op onze site al lezen dat KanaalTwee daarvoor beroep zal doen op het inzicht van studiogast Gilles De Bilde. Vandaag kunnen we u nog meer details geven over de WK-programmatie van KanaalTwee.

Het WK gaat pas op 9 juni van start, maar exact één maand eerder -op 9 mei dus- zal KanaalTwee starten met het uitzenden van de officiële previewprogramma's van het WK. Drie keer per week zal KanaalTwee twee WK-deelnemers onder de loep nemen. Verder worden ook weetjes over de speelsteden, de vorige WK's en andere nieuwtjes op de kijkers losgelaten. Afspraak elke dinsdag, woensdag en donderdag om 19u50 op KanaalTwee.

Op 9 juni start het echte avontuur. In het programma De Wereldbeker zal KanaalTwee in totaal 33 wedstrijden rechtstreeks op het scherm brengen. De wedstrijden die KanaalTwee zal uitzenden, worden gespreid over dertien speeldagen. Elke speeldag zal KanaalTwee van 14u tot middernacht live uitzenden. Om 15u, 18u en 20u wordt er gevoetbald, tussendoor zal presentator Robin Janssens alles aan elkaar praten. Hij zal daarin worden bijgestaan door analist Gilles De Bilde. Ook Peter Morren krijgt een rol. De sportjournalist zal de kijker op de hoogte houden van de laatste WK-nieuwtjes. Mogelijk zullen ook enkele andere gasten hun opwachting maken. Stefan Van Loock, Wilfried Mostinckx, Jan Dewijngaert en Dirk Deferme geven commentaar bij de wedstrijden.

Wie ook een rol krijgt, is Kelly Pfaff. Wat de functie van de dochter van de voormalige topkeeper wordt, is nog niet bekend. Mogelijk zal zij ludieke sfeerreportages ter plekke verzorgen. Kelly Pfaff kent Duitsland goed, want ze werd er grootgebracht toen haar vader nog bij Bayern München voetbalde.

De radio-luisteraar blijft deze zomer wel op zijn honger zitten. VT4 en KanaalTwee zullen slechts sporadisch berichten over het WK via Q-Music. De twee zenders hoopten de verplichte radiorechten aan de VRT door te verkopen, maar de openbare omroep bood te weinig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties