Kortrijk en Geel starten kortgeding tegen KBVB

Niels Hendriks
| 0 reacties
Kortrijk en Geel starten kortgeding tegen KBVB
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er lijkt maar geen einde te komen aan de perikelen in tweede klasse. Nu starten Kortrijk en Geel een kortgeding tegen de voetbalbond om de eindronde plat te leggen.

KV Kortrijk start een kortgeding tegen de KBVB omwille van de schrapping van de punten van het failliete KBHZ, dit meldt de officiële website van de club. KVK wil de eindronde laten opschorten tot er een uitspraak is gedaan door de Belgische arbitragecommissie. Deze commissie was eerder al aangesteld toen Bergen een kortgeding startte. Kortrijk wil dat de voetbalbond de rangschikking opmaakt op basis van de sportieve resultaten. Hierdoor zou KVK op een derde plaats eindigen en mogen aantreden in de eindronde.

Ook Verbroedering Geel start een kortgeding tegen de voetbalbond. Geel werd veroordeeld tot degradatie en ging hier tegen in beroep. Deze evocatie werkt echter niet opschortend volgens de juridische dienst van de bond waardoor Geel niet mag aantreden in de eindronde. "Maar er is nog geen beslissing genomen over onze schuld," repliceert Geel-voorzitter Keersmakers. "Dit pik ik niet. Wij gaan in kortgeding en proberen de eindronde plat te leggen," aldus een strijdvaardige voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties