Roeselares Europese kansen slinken drastisch

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Roeselares Europese kansen slinken drastisch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans dat Roeselare volgend seizoen de Uefa-beker in mag, is weer drastisch geslonken. België speelde op het laatste moment de eerste plek in de Fair Play Ranking kwijt en moet nu hopen op de hulp van dame Fortuna.

België leidde tot voor één maand de Fair Play Ranking. Finland en Zweden haalden ons land echter nog bij. Dat betekent dat Roeselare, Belgiës fairste team, voorlopig geen Uefa-bekerticket krijgt. 

Toch is er nog hoop voor Roeselare. Ons land behaalde immers genoeg punten om toch nog een kleine kans te maken op een Uefa-ticket. De Europese voetbalbond verloot immers nog twee tickets tussen alle landen die met een coëfficient hoger dan 8 eindigden. Naast België zijn dat Nederland, Finland, Estland, Letland, Noorwegen, Slovenië, Wales, Zwitserland en Duitsland. In totaal dus tien landen. Roeselare maakt in principe dus nog 20% kans om alsnog een Uefa-bekerticket te krijgen.

De loting voor de twee resterende tickets vindt zondag 4 juni tijdens de rust van de finale van het beloften-EK plaats. Omstreeks 21u30 weten we dan of Roeselare Europees mag spelen. [TH]   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties