WK2006: Mexico, kan geschiedenis schrijven

WK2006: Mexico, kan geschiedenis schrijven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mexico steekt nog altijd met kop en schouders boven de rest van de Midden-Amerikaanse landen uit. Dit bewees het team van Ricardo Lavolpe ook nu weer met een rechtstreekse kwalificatie. Een verrassend gelijkspel en een inmiddels gebruikelijk verlies op Amerikaanse bodem, waren de enige twee minpuntjes tijdens de verder weergaloze tocht van El Tricolor naar Duitsland.

Mexico begon, met een belangrijke overwinning op Costa Rica, sterk aan de laatste kwalificatiereeks. Middenvelder Jaime Lozano scoorde al in de eerste vijftien minuten twee keer in een wedstrijd die uiteindelijk in 2-1 zou eindigen. Twee maanden later werden de drie punten verdubbeld toen het team van Lavolpe thuis met 2-1 won van de Verenigde Staten. Mexico had haar twee belangrijkste rivalen al na de eerste twee wedstrijden achter zich gelaten en was niet van plan te verliezen van de mindere ploegen. Een 1-1 gelijkspel in Panama werd gevolgd door een eenvoudige 2-0 overwinning in Guatemala, een serie resultaten waarmee de Mexicanen stevig de koppositie in hun groep innamen. Na winst op Trinidad & Tobago en Costa Rica (beide 2-0) was Mexico nog maar één punt verwijderd van definitieve kwalificatie.

De Verenigde Staten zorgden echter voor vertraging door in eigen huis te winnen met 2-0, maar El Tricolor maakte niet de fout Panama nogmaals te onderschatten en won met een daverende 5-0. Aan het eind van de kwalificatiereeks toonde Mexico nogmaals zijn aanvallende kracht door met 5-2 te winnen van Guatemala, voor ze in de laatste wedstrijd in een geheel andere bezetting met 2-1 kopje onder ging tegen Trinidad & Tobago.

Ondanks die enkele slipper leidde Lavolpe Mexico met gemak naar Duitsland. De ervaring van Rafael Marquez en Oswaldo Sanchez in combinatie met het talent van jonge spelers als Carlos Salcido en Francisco Fonseca, maken Mexico moeilijk te verslaan. Dit was al overduidelijk op de Confederatie Cup in 2005, waar ze met 1-0 wonnen van de uiteindelijke winnaar Brazilië. Ze bereikten de halve finale en gingen er pas na strafschoppen uit tegen Argentinië.

Mexico is één van de meest solide ploegen van de wereld en dat belooft wat. Het elftal staat alweer enkele jaren in de top tien van de FIFA-ranglijst en bereikte in 2005 zelfs even de top vijf. Het team kwalificeerde zich al voor de dertiende keer voor een WK. Het ontbreekt hen dus zeker niet aan ervaring. Lavolpe en zijn mannen weten maar al te goed dat ze dit jaar kans hebben geschiedenis te schrijven. Als ze de vorm van de afgelopen maanden weten te behouden en hun kansen grijpen, is de kans groot dat ze het minstens tot de kwartfinales schoppen.

Onze prognose : Mexico moet probleemloos de achtste finales halen. Met wat geluk ontlopen ze Argentinië en dan is alles mogelijk.
Halve finale.

Morgen : Spanje

Auteur : Luc G.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties