Simao trapt Portugal langs Luxemburg

Dirk Pieters

Portugal heeft zijn laatste oefenwedstrijd weten te winnen tegen Luxemburg. De ploeg van Luis Felipe Scolari klopte het kleine landje met 3-0. Ondanks de ruime overwinning kende Portugal toch de nodige problemen met de Luxemburgse defensie.

In de eerste helft waren het de Portugezen die het best begonnen, maar echt gevaarlijk waren ze (nog) niet. Het was zelfs Luxemburg dat de beste kans kreeg maar de bal kwam op de paal terecht. Portugal probeerde meermaals door de defensie van Luxemburg te geraken, maar zonder resultaat.

Na de rust begon Portugal beter te draaien en dat resulteerde dan wel in doelpunten. Simao was twee maal trefzeker. Hélder Postiga probeerde ook een doelpoging, die mislukte maar Simae was zeer attent in de rebound. Even later benutte hij tevens een strafschop. In de slotfase van het duel scoorde Luis Figo de derde treffer van de wedstrijd.