Zwitserland te sterk voor China

Dirk Pieters

Het is dan toch gelukt voor de Zwitserland. In het derde en laatste oefenduel konden de Zwitsers dan toch winnen. Ze versloegen in een vriendschappelijke wedstrijd China met 4-1. Enkele dagen geleden speelden de Zwitsers nog 1-1 gelijk tegen Italië.

Zwitserland begon zeer sterk aan de wedstrijd, maar het duurde lang voor ze de druk konden omzetten in doelpunten. Pas in de 40e minuut zorgde Alexander Frei voor het openingsdoelpunt. Vanaf dat moment ging het heel wat vlotter, want nog geen tien minuten later stonden er al drie goals op de teller. Marco Streller en opnieuw Frei waren de doelpuntenmakers. Twintig minuten voor tijd scoorde ook Streller zijn tweede van de avond. In de slotfase kon Antwerp-speler Fangzhuo Dong nog de eer redden en een tegendoelpunt scoren.

Zwitserland speelt haar eerste wedstrijd op het WK tegen Frankrijk op 13 juni te Stuttgart.