Verdienstelijk Trinidad pakt één punt

Dirk Pieters
| 0 reacties
Verdienstelijk Trinidad pakt één punt
Foto: © SC

'Don Leo' heeft het nog maar eens gedaan. Hij pakte met Trinidad & Tobago één punt tegen Zweden. De Soca Warriors speelde één helft met tien man en konden 90 minuten lang stand houden tegen een aanvallend Zweden.

In het begin van de wedstrijd nam Zweden meteen de bovenhand. Na amper drie minuten spelen had Zweden al enkele corners, maar doelpunten vielen er niet. Twee minuten later kreeg Larsson een vrije trap op een schitterende positie, maar zijn vlam ging net naast. Zweden bleef drukken en Trinidad & Tobago speelde met momenten bikkelhard. Vanaf het halfuur werd het Trinidad-doel een waar schietkraam. De 38-jarige Hislop hield met enkele schitterende reddingen zijn land in de wedstrijd. Zowel op een pegel van Wilhelmsson als op een schot van Ibrahimovic toonde Hislop zijn kunnen. Op het einde van de eerste helft kopte Barcelona-spits Larsson nog net over. Kon Zweden in de tweede helft de kansen omzetten in doelpunten?
 
De tweede helft was nog maar net op gang of Trinidad kwam met tien te staan. Een tweede zware fout zorgde voor een tweede gele kaart voor John Avery. Zweden ging nog harder drukken en kreeg verschillende kansen. Ibrahimovic kopte een voorzet van Edman over en ook Allbäck kon het oog in oog met Hislop niet afmaken. In het laatste kwartier was het al Zweden. Vooral Allbäck kreeg voldoende mogelijkheden om de openingstreffer te maken, maar faalde steeds in de afwerking. Trindad speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en vooral doelman Hislop speelde een wereldmatch. In de laatse minuut kwam Zweden nog enorm dicht bij de overwinning, maar Trindad & Tobago hield stand. Trindad-coach Leo Beenhakker zorgde voor een enorme stunt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties