Zwak Engeland wint met het kleinste verschil

Dirk Pieters

Engeland won zijn eerste groepswedstrijd van het toernooi met het kleinste verschil van Paraguay. Engeland kende een droomstart en behield die voorsprong de hele wedstrijd. Een owngoal zorgde voor een verdiende overwinning.

De wedstrijd kon niet beter starten voor de 30.000 Engelse toeschouwers. Al na drie minuten kwam Engeland op voorsprong. Beckham trapte een voorzet diep in de zestien en Gamarra verschalkte zijn eigen doelman met het hoofd. Amper drie minuten later was er een tweede tegenvaller voor Paraguay. Doelman Villar viel geblesseerd uit en in zijn plaats kwam twee doelman Bobadilla. Na nog geen tien minuten later kreeg Engeland een onrechtstreekse vrije trap in de zestien maar Lampard schoot hard naast. Het openingskwartier was duidelijk voor de Engelsen, maar Paraguay kwam wat beter in de wedstrijd. Met enkele afstandsschoten konden de Paraguayanen doelman Robinson op de proef stellen. Ook op het einde van de eerste helft bleef de ploeg van Eriksson de betere. Zowel Lampard als Beckham kregen nog een schietkans, maar de ruststand bleef 1-0.

Na de rust kwam Paraguay met aanvallendere intenties uit de kleedkamers, maar de Engelsen kwamen zelden of nooit onder druk te staan. De eerste kans kwam er pas in de 59ste minuut. Joe Cole schoot in de armen van doelman Bobadilla. Meteen was er ook een kans voor Paraguay maar de vingertoppen van Robinson brachten redding. Iets over het uur was er opnieuw Paraguay na een mooie rush van Valdez, maar opnieuw was er Robinson. De laatste grote kans van de wedstrijd was voor Lampard. De Chelsea-middenvelder knalde van net buiten de zestien hard op doel, maar doelman Bobadilla tikte de bal net over. De laatste tien minuten probeerde Paraguay tevergeefs nog wel, maar Engeland won toch met het kleinste verschil.

Op de volgende speeldag neemt Engeland het op tegen Trinidad & Tobago, Paraguay speelt dan tegen Zweden dat het vanavond nog opneemt tegen Trinidad. [AN]