Cech: 'Geef Gyan geen geel'

Kristof Blomme

Tsjechië ging zaterdag kansloos de boot in tegen Ghana met 2-0. Asamoah Gyan en Muntari zullen er in de volgende match echter niet bij zijn na twee domme gele kaarten.

Na twintig minuten in de tweede helft kreeg Ghana een strafschop nadat Ujfalusi de doorgebroken Gyan neerhaalde. De spits legde de bal op de stip, maar op aangeven van de lijnrechter besloot de man in het zwart Ujfalusi nog van het veld te sturen. Op dat moment hoorde Gyan, volgens doelman Cech, een fluitje uit het publiek en trapte hij de penalty raak.

Ondanks aandringen van Cech kreeg de arme Gyan toch de gele kaart, waardoor hij de laatste match tegen de VS moet missen. Toen hij de strafschop wel mocht trappen schoot hij prompt op de paal. Even later kreeg ook een andere uitblinker, Muntari, geel voor een onbezonnen tackle.