Brazilië behaalt het maximum

Thomas Dubois

Brazilië won ook zijn derde wedstrijd in de poules. Het versloeg Japan met 1-4. De Brazilianen kwamen nochtans op achterstand, maar die werd mede door Ronaldo recht gezet.

Brazilië begon aan de wedstrijd met heel wat reserven. Onder meer Ronaldinho en Juninho stonden in de basisploeg. Het eerste gevaar kwam van Brazilië via Ronaldo, maar diens schot werd gepakt door de Japanese doelman. De Zuid-Amerikanen domineerden in de eerste helft en dat resulteerde ook in enkele kansen. Kaka schoot, maar zag zijn schot overgaan. Even later was het Robinho die Kawaguchi aan het werk zette. Het was duidelijk Brazilië dat de betere was in de eerste helft, maar dat resulteerde dus niet in doelpunten.

Integendeel, het was Japan dat op voorsprong kwam. Santos zette zich door op links en Tamada kon de bal keihard in doel rammen. Brazilië keek voor het eerst tegen een achterstand aan. Onverdiend. En gerechtigheid geschied vlak voor rusten wanneer Ronaldo een kopbal van Cicinho in doel kan doen belanden met de kop.

In de tweede helft was Brazilië heel wat efficiënter. Al na zeven minuten in de tweede helft kon Juninho de 1-2 op het bord plaatsen. En even later stond het zelfs 1-3, wanneer Gilberto na een mooie actie afrondde. Japan kan nog even gevaarlijk zijn via Inamoto maar het was toch Brazilië dat de score kon uitdiepen tot 1-4. De herboren Ronaldo plaatste zich met z’n tweede doelpunt in het lijstje der groten.