Kleine zege voor Spaans B-elftal

Tonnelier Caroline

Een Spaans B-elftal heeft met het kleinste verschil gewonnen van Saudi-Arabië.  De Spanjaarden waren duidelijk de betere ploeg, maar slaagden er slechts één keer in te scoren.  Juanito zorgde in de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd.  De Spanjaarden halen dankzij deze derde zege het maximum in groep H.
Spanje startte tegen zwak broertje Saudi-Arabië met een volledig B-elfal, waardoor ook Raúl in het elftal kwam.  Bij de tegenstander kwamen er eveneens wat nieuwe namen aan de aftrap, na de zware nederlaag tegen Oekraïne.  De Spanjaarden namen de wedstrijd meteen in handen en voetbalden enkele kansjes bijeen.  Vooral vanop de flanken kwam er via Reyes en Joaquín veel gevaar.  Rond het kwartier probeerden beiden het met een schot, maar Joaquíns schot ging net over en Reyes botste op Zaid.  Vooral de Betis-speler ontpopte zich met een aantal uitstekende acties tot uitblinker in die eerste helft.  Op het vlak van afwerking liep het echter iets minder, en bovendien keepte Zaid een goede partij.  Op het halfuur hield hij een poging van Joaquin uit zijn doel, en even daarvoor had hij ook Albelda al van een doelpunt gehouden. Een poging van een bleke Raúl ging nog over.  In de 36e minuut was het dan toch raak.  Op een vrije trap van Reyes kopte verdediger Juanito zijn ploeg verdiend op voorsprong.  Voor de rust kreeg Reyes nog enkele mogelijkheden om de score op te drijven, maar het bleef bij een zuinige 1-0 na een helft éénrichtingsvoetbal.

Aan de rust kwam Villa Raúl vervangen.  Het eerste gevaar kwam opnieuw van een Spaanse voet, met name van Iniesta.  Zaid zat er opnieuw goed tussen en ook Antonio Lopez slaagde er niet in de doelman te verschalken.  Doelpuntenmaker Juanito probeerde het ook nog eens, maar slaagde er niet in een tweede keer raak te koppen.  De Saudi’s kwam nu toch wat beter voor de dag en konden zowaar ook een paar keer dreigen.  Souleymani zette Cañizares met een goed schot zelfs een eerste keer echt aan het werk.  Aan de overkant ging een schot/voorzet van Joaquín net voorlangs.  De Saudi’s gingen wel steeds meer in hun kansen geloven en dat leverde toch wat dreiging op.  Zo claimde Al Temyat een penalty na een duel met Albelda, maar de invaller kreeg een gele kaart voor een schwalbe. Souleymani probeerde het ook nog eens, maar zijn poging ging over.  Ook Spanje had bij een tegenprik nog een penalty kunnen krijgen na een trekfout op Torres.  De scheidsrechter kneep ook hier echter een oogje dicht.  In de slotfase kreeg Al Harthi nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij besloot over.  Ook Al Temyat slaagde er niet in de bal binnen het kader te plaatsen.  Op basis van een goede eerste helft behaalde Spanje zo een verdiende overwinning, alhoewel Saudi-Arabië in het laatste halfuur nog goed kwam opzetten.  Vanavond weten de Spanjaarden wie hun tegenstander wordt in de 1/8e finale.