Zwitserland verrassend naar groepswinst

Eddy Leysen
| 0 reacties
Zwitserland verrassend naar groepswinst
Foto: © SC

Zwitserland plaatste zich door een 2-0 zege tegen Zuid-Korea voor de achtste finale. Opvallend is dat de Zwitsers geen enkel tegendoelpunt moesten slikken in de poulewedstrijden. Dick Advocaat kon voor Zuid-Korea de stunt van zijn voorganger Guus Hiddink niet evenaren.

De wedstrijd begint met kansen voor beide ploegen. Zowel Zwitserland als Zuid-Korea zijn zeker van een plaats in de achtste finale mits winst. Voor de Zwitsers is vooral Alexander Frei de gevaarlijkste man, maar ook de Koreaan Park dreigt vanop afstand.

Halfweg de eerste helft komen de Zwitses op voorsprong via verdediger Philippe Senderos. De Arsenal-verdediger zal vroeg in de tweede helft uitvallen met een blessure, nadat hij eerder moest verzorgd worden voor een bloeding aan het hoofd.

Onmiddellijk na het doelpunt gaat een poging van Frei over, terwijl aan de overzijde Jai Jin Cho zijn schot kracht mist. De Koreanen gaan op zoek naar de gelijkmaker maar de kopbal van Park gaat over. Toch dreigen ook de Zwitsers nog met een vrijschop van Yakin die door Lee gepareerd wordt.

In de tweede helft aan de Koreanen naarstig op zoek naar hun plaats in de achtste finales. Zo gaat een volley van Lee Ho net naast. Nadat in de andere poulewedstrijd Frankrijk op 0-2 is gekomen, brengt advocaat supersub Ahn in en even later ook Seol, ex-Anderlecht. 

Maar de Zwitsers verdubbelen de score. Alexander Frei scoort randje buitenspel de 2-0, ondanks fel protest van de Koreanen. Met nog een kwartier te spelen lijkt de kous af voor Advocaat en de zijnen. 

Zuid-Korea kan de stunt van vier jaar geleden niet herhalen. Zwitseland van zijn kant wordt groepswinnaar en neemt het in de achtste finales op tegen Oekraïne.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties