Ecuadorianen hebben geen schrik van Engelsen

Ecuadorianen hebben geen schrik van Engelsen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagnamiddag neemt groepswinnaar Engeland het in Stuttgart op tegen Ecuador.  De inzet is niets minder dan een plaats bij de laatste acht op dit WK.

De Engelsen kregen alvast goed nieuws uit hun ziekenboeg.  Rio Ferdinand, die wat last ondervond aan de lies, is fit bevonden en neemt centraal in de verdediging zijn plaats opnieuw in.  We verwachten dat Sven Goran Eriksson in een soort 4-1-4-1 zal spelen met Michael Carrick voor de verdediging.  

Door het uitvallen van Michael Owen lijkt het erop dat Engeland straks met slechts één spits gaat spelen.  De bondscoach durfde het wel aan om de piepjonge spits Theo Walcott op te nemen in zijn selectie, maar nu het om de knikkers gaat krabbelt de Zweed terug en durft hij hem niet op te stellen.

De Zuid Amerikanen zullen zich in het bloedhete Stuttgart, want men verwacht er 35 graden, wellicht in hun sas voelen.  Tijdens hun laatste groepswedstrijd kon Ecuador enkele belangrijke spelers laten rusten en verschijnt straks met Augustin Delgado en Carlos Tenorio, samen al goed voor vier doelpunten op dit WK, als spitsenduo aan de aftrap. 

De Ecuadorianen starten wel als underdog aan de wedstrijd, maar de Engelsen zullen toch moeten uitgeslapen zijn als ze voorbij het team van Luis Suarez willen raken.

Voor Ulises de la Cruz kan het trouwens niet warm genoeg zijn, want dat speelt volgens hem alleen maar in hun kaart.  En of ze bang zijn van de Engelsen : "Helemaal niet.  In de kwalificaties spelen we toch ook tegen Argentinië en Brazilië, en zelfs van hen hebben we geen schrik !", aldus nog de verdediger.

Scheidsrechter Frank De Bleeckere leidt samen met zijn assistent-scheidsrechters Peter Hermans en Walter Vromans de wedstrijd.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties