Pover Engeland wint nipt van Ecuador

Dirk Pieters

De Engelse supporters mogen nog een weekje langer in Duitsland blijven. Hun team wist zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. David Beckham zorgde met een vrije trap voor het enige doelpunt van de namiddag. Engeland kon in het duel tegen een stug Ecuador nooit overtuigen.

Engeland begon het best aan de wedstrijd, maar kwam niet in de buurt van doelman Mora. Na tien minuten spelen stond het bijna 1-0 in het voordeel van Ecuador. Na een blunder van Terry kwam Carlos Tenorio alleen voor de Engelse doelman Robinson. Gelukkig was Ashley Cole nog net op tijd om zijn voet tegen de bal te zetten, zodat het schot van Tenorio op de dwarsligger terecht kwam. Iets over het kwartier kregen beide ploegen een vrije trap, maar zowel Mendez als Beckham kregen de bal niet in doel. Vlak voor de rust kreeg Rooney, na een missertje van Hurtado, de bal. Espinoza kon het gevaar net verweren met de hand, maar De Bleeckere floot niet. Beide ploegen mochten gaan rusten met een scoreloos gelijkspel. De beste kans was voor Ecuador, terwijl Engeland niet kon overtuigen.

Ook de tweede helft begon zwak met heel weinig tempo langs beide kanten. Gelukkig voor Engeland kreeg Beckham rond het uur een vrije trap toegewezen. De aanvoerder van Engeland krulde de bal mooi voorbij doelman Mora; 1-0 voor Engeland. Amper vijf minuten later kwam Ecuador opzetten. Robinson stopte een hard schot van Valencia. Met nog twintig te gaan greep de bondscoach van Ecuador in. Edwin Tenorio verliet het veld, in zijn plaats kwam Kaviedes. Maar ook de slotfase was niet veel soeps. Engeland was tevreden met de 1-0 voorsprong, Ecuador kon niet overschakelen naar een hoger tempo. Enkel Valencia kreeg in de laatste minuut nog een kans, maar zijn schot ging ver naast. [VI]