Ook Lierse wint eerste oefenpot

Ronny anthonis

Katelijne - Lierse is al langer een vaste afspraak in de voorbereiding van Lierse. Dat was dus ook dit jaar niet anders. Lierse kwam met een afkooksel van de huidige kern afgezakt maar toch waren er al enkele opvallende gezichten bij. De nieuwkomers Frederix, Blessing, Muslin, Ernandes, Eberle, De Witte en Snelders mochten hun eerste speelminuten in het Lierse-shirt vol maken. De spelers die nog aan de bak kwamen in de eindronde kregen van trainer Trost een extra weekje vakantie cadeau.

Veel moeite had Lierse uiteraard niet met tweedeprovincialer Katelijne maar logischerwijs primeerde de uitslag niet. Het duurde wel lang eer Lierse aan echte kansen kwam. De eerste goeie mogelijkheid was voor Ernandes maar doelman De Cauwer pareerde in hoekschop. Even later was het wel raak voor de van Club Brugge overgekomen spits, hij scoorde op aangeven van Kristof Snelders. Diezelfde Ernandes kwam net voor de rust tot twee keer toe bijna aan zijn tweede doelpunt maar een uitstekende De Cauwer hield zijn netten schoon.

De tweede helft begon Lierse met vijf nieuwe mensen. Steve Nuyts, de vervanger van Iakovenko, maakte net na rust wel 0-2 met een schot van op afstand. Het werd dan ook nog 0-3 na alweer een goeie actie van Snelders, tester Stankovski kon niet meer missen en deed dat ook niet.

We onthouden vooral de werkkracht van de Braziliaan Ernandes en de knappe prestatie van Kristof Snelders. [AN]