Frankrijk en Portugal strijden om finaleplaats

Luc Goderis
| 0 reacties
Frankrijk en Portugal strijden om finaleplaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond strijden Frankrijk en Portugal in München voor een plaats in de WK-finale.  

Bij de vice-Europese kampioen valt zowel goed als slecht nieuws te rapen.  Cristiano Ronaldo en Luis Figo trainden dinsdag niet mee met de groep en zijn twijfelachtig, maar Costinha en Deco komen terug uit schorsing. 
Hoogstwaarschijnlijk verdwijnen daardoor Tiago en de geschorste Armando Petit uit de basis zodat de Portugese bondscoach Luiz Felipe Scolari met zijn favoriete 4-5-1 kan spelen.  Costinha wordt dan de man die Zinedine Zidane moet aan banden proberen te leggen.

Raymond Domenech stuurt woensdag waarschijnlijk dezelfde elf het veld in als tijdens de kwartfinale tegen Brazilië.  Dit betekent dat Thierry Henry alleen in de spits staat en dat David Trezeguet, Sylvain Wiltord en Louis Saha op de bank blijven.

De geschiedenis is alvast in het voordeel van Les Bleus.  Beide landen speelden al 21 tegen elkaar en 15 keer trokken onze zuiderburen aan het langste eind.  Daartegenover staat wel dat Portugal inmiddels 17 wedstrijden op rij ongeslagen is.

Franck Ribery, Patrick Vieira, Zinedine Zidane, Louis Saha, Willy Sagnol en Lilian Thuram missen de eventuele finale indien ze tegen geel aanlopen.  

Bij Portugal staan Maniche, Nuno Valente, Ricardo Carvalho, Ricardo en Luis Figo op één gele kaart van een schorsingsdag.

De Uruguyaan Jorge Larrionda en zijn landgenoten Walter Rial en Pablo Fandiono zijn woensdagavond het scheidsrechterstrio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties