Vaessen: "Transfer Defour was opgezet spel"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vaessen: "Transfer Defour was opgezet spel"
Foto: © SC

Steven Defour tekende gisteren een contract voor vijf seizoenen bij Standard Liège. Een hoogst opmerkelijke transfer, want amper een maand geleden had de middenvelder nog zijn zinnen gezet op een vertrek naar het buitenland. De middenvelder dreigde daarvoor zelfs de wet van '78 te gebruiken. Voor Jos Vaessen, de man die enkele weken ontslag nam als voorzitter van Genk net vanwege de kwestie-Defour, komt de transfer naar Standard niet als een verrassing. Vaessen beweert zelfs dat de hele transfersoap rond Defour georkestreerd werd door Standard-preses Luciano D'Onofrio om hem tegen een zacht prijsje naar Luik te halen.

"Ik ben uitzinnig kwaad", vertelt Vaessen in Het Laatste Nieuws. "Dit is de lelijkste transfer uit de geschiedenis van het Belgische voetbal. Deze overgang is van in het begin geregisseerd door Luciano D'Onofrio. Die heeft al zijn hulpjes - Paul Stefani (manager Defour) voorop -ingeschakeld om Defour naar Luik te halen. Ze hebben ons nog even een rad voor de ogen gedraaid door te zwaaien met transfers naar Feyenoord en andere clubs. Maar dit is gewoon een meesterzet van een ongeziene sluwheid."

"Het is destijds mis gegaan bij de tweede gespreksronde met Ajax, toen Defour zijn raadgever Van Laer aan de kant schoof en verving door Paul Stefani. Toen wist ik al dat Standard zijn zinnen op Defour had gezet. Standard heeft het meest incorrecte bestuur dat ik ken. Luciano D'Onofrio gedraagt zich nog altijd als een voetbalmakelaar. Nooit wil ik nog met die mensen aan tafel gaan zitten. Ik heb al nagedacht over de acties die ik wil ondernemen. Maar ik ga niks doen, ik zou er alleen maar mezelf door beschadigen. Ik ga eerst proberen rustig te worden. Ik ben al dagen ab-soluut ongenietbaar!"


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties