Zagallo denkt nog niet aan z'n pensioen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zagallo denkt nog niet aan z'n pensioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mario Zagallo is absoluut nog niet opgebrand. De kranige 70'er mag dan deze week wel ontheven zijn uit zijn functie als technisch coördinator van de Braziliaanse nationale ploeg, hij heeft aangegeven dat hij momenteel open staat voor andere aanbiedingen. "Want", zegt hij, "voetbal zit in mijn bloed."

Zagallo was toch wel wat geschokt over zijn ontslag bij de Braziliaanse bond. "Ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik niet ontzet was door die mededeling. Ik had het niet verwacht, maar zo is het leven nu eenmaal. Ik sta nu open voor andere uitdagingen", aldus Zagallo.

Eigenlijk gingen de meeste voetbalvolgers in Brazilië er al van uit dat de trainerscarrière van Zagallo er al op zat op het einde van 2002. Toen verliet hij de glorierijke club Flamengo. Zijn betrokkenheid bij de nationale ploeg, werd eigenlijk gezien als een symbolische functie.

Zagallo heeft in Brazilië een erg ruime staat van dienst. De voormalige aanvaller won het WK met Brazilië als speler in 1958 en 1962 en deed dat kunstje als trainer nog eens over in 1970. In 1994 en 2006 was hij assistent-coach van Carlos Alberto Parreira. In 1998 stond hij zelf nog eens aan het roer van de Seleçao, maar toen verloor hij de finale tegen Frankrijk met 3-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties