Rapide Lebbeke bekert verder na penalty's

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke bekert verder na penalty's
Foto: © SC

Leverde de wedstrijd in de eerste ronde van de Beker van België geen velddoelpunten op, aan spanning ontbrak het niet. Vooral in de eerste speelhelft moesten de bezoekers van Eendracht Appelterre de wet van de sterkste ondergaan. Bij Rapide schoot Torres Rosenilton het snelst uit de startblokken en Patrice Detienne ging al direct plat op een schot van de Braziliaan. Een zwieper van Kevin Trienpont kon door niemand echt worden beroerd. Lendert Putteman trapte de rebound nipt naast. Nog voor het einde van het aanvangskwartier slaakten de bezoekers een paar zuchten van verlichting. Torres Rosenilton liftte de bal op de deklat en besloot kort nadien in het zijnet.

Ook Jens Verroken zorgde voor paniek bij Appelterre. Eerst knalde hij een hoekschop in één tijd over en amper een minuut later kopte hij een voorzet van Karel Verhulst op de deklat. Op een nieuwe voorzet van Torres Rosenilton ging Patrice Detienne op het halfuur onder de bal door. Jens Verroken bleek te verrast om binnen te trappen. De bezoekende aanhang prevelde een schietgebed toen hun doelman buiten de rechthoek de bal op de arm kreeg. Enkel de scheidsrechter en zijn assistent hadden niets gezien.
 
Ommekeer na de rust toen Wesley De Meyer alleen voor Glenn Baert verscheen. De thuisportier gooide zich onvervaard in de baan van het schot. Eendracht Appelterre bleef de druk opvoeren maar echte doelkansen leverde dit niet op. Toen de snelle Wesley De Meyer dan toch eens voor gevaar zorgde was Karel Verhulst er als de kippen bij om onheil te voorkomen. Kort voor affluiten had Hans Fonck de beste bezoekende kans aan de voet op een voorzet van Davy Cardon. Met een superreflex kon Glenn Baert zijn netten ongeschonden houden. Aan de overzijde moest ook Patrice Detienne plat op een schot van Dimitri Dhondt.
 
Geen doelpunten na 90 minuten en bijgevolg penalty’s:
Jeff De Visscher 1-0; Steve DeSaegher 1-1; Torres Rosenilton gemist; Thiery Perdaens 1-2; Sven Mergan gemist; Wesley De Meyer 1-3; Steven Vereeken 2-3; Davy Cardon gemist; Joris Cools 3-3; Gerrit Sonck gemist; Mathias De Visscher 4-3; Maarten Moulart 4-4; Karel Verhulst 5-4; Sven Spitaels gemist.
 
Rapide Lebbeke bekert dus verder en mag zaterdagavond om 19u30 het veld op bij en tegen Gent-Zeehaven dat won van Juventus Schoonaarde (1-4).
 
Opstelling Rapide Lebbeke:
Glenn Baert, Karel Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Mathias De Visscher, Dimitri Dhondt (88’ Bart Verhulst), Torres Rosenilton, Steff De Visscher, Jens Verroken (67’ Sven Mergan), Kevin Trienpont (46’ Joris Cools), Lendert Putteman (res. Yannick Sen)

Opstelling Eendracht Appelterre:
Patrice Detienne, Gerrit Sonck, Maarten Moulart, Thiery Perdaens, Steve VandenBrande, Sven Spitaels, Steve DeSaegher, Thomas Hooge (46’ Hans Fonck), Stefaan Berth, Wesley De Meyer, Davy Cardon (res. Stijn Van den Houte, Yannick Aerts en Philip De Durpel)

Gele & rode kaarten
:
Geel: Dimitri Dhondt (03’), Lendert Putteman (10’), Maarten Moulart (16’), Jeff De Visscher (33’)
 
Doelpunten: geen. [AN]        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties