Steven Defour in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Steven Defour in Studio 1
Foto: © SC

Vrijdag 28 juli speelden Club Brugge en AA Gent de openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Een nieuw voetbalseizoen betekent ook een nieuw seizoen van Studio 1 op zondag, de wekelijkse voetbaltalkshow van Frank Raes. Voetbalfans wachten hongerig op de eerste uitslagen, de mooiste doelpunten en de meest oogstrelende acties, maar stellen zich ook een aantal vragen. Krijgt Frank Vercauteren alle nieuwelingen bij Anderlecht tijdig ingepast? Bewijst Koen Daerden bij Club Brugge dat hij zijn recordbedrag van vier miljoen euro waard is? Helpen Steven Defour en trainer Johan Boskamp Standard aan de titel waar het al zo lang naar snakt? Dit alles én de wedstrijden van het weekend leveren stof genoeg om over te praten. Frank Raes ontvangt opnieuw een aantal vaste waarden die voor Studio 1 het voetbal op de voet volgen zoals Filip Joos, Aad de Mos, Gilles De Bilde, Piet den Boer, Gunther Schepens en Herman Brusselmans.

Zondag is ex-radiojournalist Jan Wauters te gast. Het voetbal weekt bij hem nog altijd even veel enthousiasme los. Wauters is rad van tong en kritisch, maar neemt voldoende afstand om alles in zijn juiste verhoudingen te zien. Zondag zit er een nieuwkomer tegenover hem aan de Studio 1-tafel: Jerko Tipuric. Als verdediger bij Hajduk Split won Tipuric de beker van Joegoslavië. In België speelde hij bij Cercle Brugge en Beerschot. Bij datzelfde Cercle begon hij in 1994 aan zijn trainerscarrière. Tipuric is een perfectionist, heeft oog voor details en houdt er vaak een aparte mening op na. Zijn verrassende visie op het Belgische voetbal doet hij dit seizoen uit de doeken in Studio 1 op zondag.

De eerste gast in Studio 1 is meteen een hoogvlieger: Steven Defour, of de spilfiguur in de meest besproken transfer van het tussenseizoen. Enkele weken geleden zette Steven Defour zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Standard. Zondag gaan Defour en Standard op bezoek bij Lokeren. Het verhaal van die wedstrijd én het bijzondere verhaal van Steven Defour hoort u zondagavond in Studio 1.

Zondagavond begint ook landskampioen Anderlecht aan het nieuwe seizoen. Studio 1 brengt een uitgebreide samenvatting van Sint-Truiden tegen Anderlecht en van Westerlo tegen Roeselare.

Ook 'Pinanti is pinanti', de penaltycompetitie genoemd naar de opmerkelijke uitspraak van Wim Reijers, komt dit seizoen terug. Vorig seizoen vochten spelers uit de eerste klasse nog om de titel van strafschopkoning. Deze keer is het de beurt aan legendarische ex-voetballers. Zondag staan Luc Millecamps en Kenneth Brylle tegenover elkaar. Millecamps was de sterkhouder in de verdediging bij SV Waregem en speelde 35 keer voor de Rode Duivels. Deens ex-international Kenneth Brylle speelde in de eerste klasse voor o.a. Anderlecht en Club Brugge. Onze man in het doel voelt zich even goed tussen jonge veulens als tussen oude vedetten: Philippe Vande Walle.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties