België boven in Bierbeek

België boven in Bierbeek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tweede dag van het Euro SportsTech Miniementornooi in Bierbeek zorgde voor heel wat verrassingen. Geen van de acht buitenlandse topclubs wist zich te plaatsen voor de halve finales.

Genk, dat gisteren al verraste, ging op haar elan door en speelde Schalke 04 van de mat tot verbazing van de eigen entourage. Ook het Engelse Everton en Bergen wisten de Limburgers niet te bedreigen. Zo stevende Genk af op gemakkelijke winst in groep III.

Anderlecht had het heel wat moeilijker in groep I, maar wist toch groepswinnaar te worden voor GBA, Glasgow Rangers en Feyenoord.

Net als Genk verbaasden ook Lierse en Brussels. In groep II speelde Lierse  PSV Eindhoven met 3-0 van de mat en werd voor de Nederlanders groepswinnaar. Ook Club Brugge en Austria Wien bedreigden Lierse niet.

Arsenal liet kostbare punten liggen tegen Dortmund, waardoor Brussels groepswinnaar werd. Dortmund werd tweede in groep IV, ten koste dus van Arsenal en Roeselare.

De twee halve finales zijn dus bekend en worden morgen om 11u00 gespeeld. Anderlecht - Brussels wordt een attractieve derby en Lierse - Genk moet een attractieve wedstrijd worden. Beide clubs konden op heel wat bijval rekenen van het publiek. Dat het een spetterende finale zal worden, staat vast. Die wordt gespeeld om 16u15 en wordt geleid door Frank De Bleeckere en zijn WK-assistenten Vromans en Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties