Boskamp: 'Denk nog niet aan Uefa-beker'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Boskamp: 'Denk nog niet aan Uefa-beker'
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Johan Boskamp heeft er een heel woelige periode opzitten. De nieuwe trainer van Standard startte het seizoen met een dramatische nul op zes. Afgelopen woensdag kwam er met een goede prestatie tegen Steaua Boekarest eindelijk licht aan het einde van de tunnel, maar de 2-2 geeft wel weinig perspectieven voor een Champions League - kwalificatie. Toch denkt Boskamp nog niet aan een eventueel verlies en een doorstart in de Uefa-beker.

"Wat in ons voordeel speelt dat Steaua niet voor eigen publiek zal spelen", vertelt Boskamp op standard.be. "Wegens werken wordt er uitgeweken naar het nationale stadium, waar de supporters verder van het terrein zitten, en de sfeer bijgevolg minder vijandig zal zijn. En als we de lijn kunnen doortrekken, moeten we tegen dan ook een homogener geheel kunnen samenstellen. Woensdag moesten we een niveau hoger spelen in de Champions League, en ik denk dat we daar bij momenten zijn ingeslaagd. Ik blijf daarom denken aan ons parcours in de Champions League, en denk bijlange niet aan de Uefa-beker. Maar het is duidelijk dat we binnen veertien dagen niet dezelfde fouten mogen maken. Ik ben gewoonweg doodziek van die tegendoelpunten. Die mogen nooit vallen."

En wat met Steven Defour, als Sergio Conceiçao volgende week terugkeert uit schorsing? "Ik kan met drie verdedigers gaan spelen", aldus Boskamp. "Dan kan die kleine centraal in het middenveld gaan spelen. Voor hem heb ik altijd een plaatsje."    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties