'Ik zal zaak Ye tot op het bot uitspitten'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Ik zal zaak Ye tot op het bot uitspitten'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee maanden geleden werd François De Keersmaecker verkozen als nieuwe bondsvoorzitter. De Keersmaecker moet het Belgisch voetbal uit de impasse halen waarin het al enkele jaren verkeert. In Het Nieuwsblad doet de nieuwe bondsvoorzitter zijn plannen uit de doeken. En hij doet ook een belofte: "De zaak Ye zal tot op het bot worden uitgespit."

"In de eerste plaats gaan we proberen voor de jeugd meer financiële middelen vrij te maken", vertelt De Keersmaecker. "Ik reken daarvoor ook op de overheid. Ik heb al met de minister van Sport van de Franstalige Gemeenschap, Eerdekens, gesproken. Dat is geen probleem. Hij maakt geld vrij, splitsing van de bond of niet. De Vlaamse minister van Sport Bert Anciaux is veel minder toegeeflijk. Hij wil een splitsing vanaf derde klasse, wij alleen vanaf provinciale. Daar zal het dus wat moeilijker worden om geld voor de jeugdopleiding los te krijgen. De bond wil unitair blijven."

"Ik wil ook iets doen aan het imagoprobleem van de bond. Zoals het naar buiten wordt voorgesteld, werken wij archi-slecht. Zó slecht is het niet. Dat is dus een imagoprobleem en daarom hebben wij Groep C van Noël Slangen (ex-adviseur van eerste minister Guy Verhofstadt, red.) voor een jaar ingehuurd. Er komt eerst een doorlichting, daarna bijstand in onze relaties met de pers. Ik wil trouwens in dat kader ook heel duidelijk zijn over hetgeen ik verdien: ik mag vanuit mijn advocatenpraktijk 6.250 euro per maand factureren aan de bond. Ik heb nog een gsm en een auto ter beschikking. Iedereen mag dat weten. Dat is geen geheim."

"Wat met de zaak Ye? Ik garandeer dat die zaak tot op het bot zal uitgespit worden. Ook La Louvière, ja. De bond zal op de zaak Ye afgerekend worden in de publieke opinie.  Maar het is het parket dat de sleutel in handen heeft. Wij hebben hun juridische middelen niet. Het moet vlug gebeuren, maar ook grondig. We kunnen ons geen fouten veroorloven. De vergelijking met Italië (waar de straffen al zijn uitgesproken, red.) is niet correct. Daar mocht de bond het strafdossier inkijken. Hier zijn er door de advocaten van de betrokken spelers en trainers al acht procedures bij de rechtbank opgestart. In Italië hebben de betrokkenen veel minder stokken in de wielen gestoken en de rechtspraak van de bond aanvaard zoals ze was."

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties