Rode Duivels moeten meteen winnen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Rode Duivels moeten meteen winnen
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vanavond trappen de Rode Duivels in het Constant Van den Stock Stadion van Anderlecht de EK-kwalificatiecampagne af. En het moet meteen raak zijn, want puntenverlies tegen klein broertje Kazachstan zou een dramatische start betekenen.

Bij de start van de voobije twee campagnes liet België thuis meteen punten liggen. Aimé Anthuenis zag zijn team in 2002 verliezen tegen Bulgarije (0-2) en slechts gelijk spelen tegen Litouwen in 2004 (1-1). Het puntenverlies zorgde er voor dat België voor de rest van de campagne achter de feiten moest aanhollen en uiteindelijk ook het eindtoernooi aan zich moest laten voorbijgaan. Aan René Vandereycken om beter te doen.

Voor Kazachstan wordt het een wedstrijd met een extra tintje. De Kazachen maken immers hun debuut in de EK-kwalificaties. Het voormalig Sovjet-land speelde immers tot voor vier jaar in de Aziatische zone.  

Hoe dan ook is winst een must voor de Belgen. In een poule met Portugal, Servië, Polen en Finland is puntenverlies tegen de Kazachen immers uit den boze. Dat beseft ook bondscoach Vandereycken. "Alle spelers zijn fit, ik heb dus een heel ruime keuze vanavond. We zijn er in ieder geval van overtuigd dat we klaar zijn om de drie punten te pakken. Met minder kunnen we uiteraard niet tevreden zijn."

Vooralsnog is het niet duidelijk welke spelers vanavond aan de aftrap zullen komen. Vandereycken wil naar aloude traditie zijn elftal niet vrijgeven tot vlak voor de wedstrijd. Het is dan ook gissen wie aan de aftrap komt. Stijn Stijnen (in doel), Vincent Kompany, Daniël Van Buyten (beiden verdediging) en Timmy Simons (middenveld) lijken de enige zekerheden. Voor de overige zeven spelers is het wachten tot 20u45, wanneer de wedstrijd afgetrapt wordt. KanaalTwee brengt rechtstreeks verslag op televisie.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties